בוגר (B.A.) בחשבונאות עם חטיבה בכלכלה (130-125 נ"ז)
בתכנית מוצעים שני מסלולים:
-
מסלול כלכלה מורחב (125 נ"ז)
-
מסלול מערכות מידע (130 נ"ז)
א.
לימודי חובה משותפים לשני המסלולים: 112 נ"ז
לימודי תשתית: 9 נ"ז
כלכלה: 19 נ"ז
חשבונאות: 72 נ"ז
משפט: 12 נ"ז
ב.
לימודי חובה לפי מסלול (יש לבחור מסלול אחד)
(i) קורסי חובה במסלול כלכלה מורחב – 13 נ"ז
(ii) קורסי חובה במסלול מערכות מידע – 18 נ"ז
ג.
דרישות סמינריוניות
במסגרת התכנית יש לכתוב עבודה סמינריונית אחת בחשבונאות. כתיבת העבודה הסמינריונית והגשתה היא במסגרת סמינריון באחד משלושת הקורסים: ביקורת מערכות מידע (10549)-סמינריון בביקורת (91523) , מסים ב (10556) -סמינריון במסים (91524), או בדוחות כספיים מאוחדים (10910) )-סמינריון בחשבונאות פיננסית (96032). ההרשמה לסמינריון מותנת בסיום הקורס בהצלחה. ההשתתפות בכל מפגשי הסמינריון במלואם הינה חובה.
ד.
דרישות כלליות לתואר
עמידה בכל הדרישות כמפורט בסעיף דרישות לימודים כלליות לתואר ראשון:
- צבירת נקודות זכות לתואר
- הוכחת ידע באנגלית
- הדרכה ביבליוגרפית בספרייה
לפני הרשמה לקורס בתכנית יש לוודא עמידה בכל תנאי הקבלה אליו. יש לעמוד בתנאי הקבלה גם כאשר הם כוללים קורסים שאינם ברשימות החובה או הבחירה שבתכנית.
המסלול אינו רשום בתעודת הבוגר. אישור על המסלול ניתן במסמך נלווה לתעודת הבוגר.
- הסברים נוספים, דוגמאות למסלולי לימוד מובנים וסדר לימוד הקורסים מצויים באתר חשבונאות. מומלץ להסתייע גם ביועצים.
- קבלת רישיון "רואה חשבון" מחייבת התמחות ועמידה בבחינות של מועצת רואי החשבון. עם סיום הלימודים לתואר בוגר יוכלו הסטודנטים, על פי החלטת מועצת רואי החשבון, להתחיל בהתמחות הנדרשת. על פי החלטת המועצה מיום 13.10.04 ניתן פטור לבוגרי התכנית מבחינות המועצה: "ביניים חלק א", "ביניים חלק ב" ו"סופיות חלק א" ללא חשבונאות פיננסית ודיני מסים א. בנוסף, יינתן פטור מן הבחינה בחשבונאות ניהולית מתקדמת ב"סופיות חלק ב". בוגרים שירצו בכך יוכלו להמשיך בלימודי שנת ההשלמה – לימודי השנה הרביעית במקצוע החשבונאות. לימודי שנת ההשלמה מתקיימים באוניברסיטה הפתוחה במסגרת חוץ-אקדמית. לימודים אלה מכינים לקראת הבחינות הנותרות של מועצת רואי החשבון, ועל פי החלטתה גם פוטרים מחלקן. לימודי שנת ההשלמה אינם בגדר חובה – ניתן לגשת לבחינות של מועצת רואי החשבון גם בלעדיהם.