המחלקה לניהול ולכלכלה באוניברסיטה הפתוחה מציעה עשרות תכניות לימוד שונות לתואר ראשון בתחומי הכלכלה, הניהול והחשבונאות וכן תכנית לתואר שני במינהל עסקים.

פתיחות לצד איכות אקדמית

על מנת להתקבל ללימודי תואר ראשון אין צורך להציג ציון פסיכומטרי או ציוני בגרות, והדגש הוא על מידת היכולת וההשקעה שמציגים הסטודנטים במהלך לימודיהם.

לצד הקבלה הפתוחה, חותרת המחלקה לניהול וכלכלה לאיכות אקדמית בלתי-מתפשרת. תכניות הלימוד במחלקה, שזכו לשבחים רבים של המועצה להשכלה גבוהה, מתבססות על קורסים שפותחו על ידי סגל המחלקה וחוקרים נודעים ומשמשים גם סטודנטים ומרצים באוניברסיטאות אחרות בארץ. בוגרי המחלקה שהשתלבו בתפקידים חשובים בגופים מובילים במשק מעידים על תרומתם של הלימודים באוניברסיטה הפתוחה להתפתחות הקריירה שלהם.

תנאים להצלחה: גמישות וטכנולוגיות למידה מתקדמות

שיטת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לסטודנטים שלנו להתחיל את חייהם המקצועיים כבר במהלך לימודיהם ולשלב את הלימודים עם עבודה ועיסוקים נוספים. הסטודנטים לומדים בקצב שלהם, בקבוצות הלימוד הפרושות במרכזי לימוד ברחבי הארץ ואף בחו"ל, במסגרת הנחיה רגילה או הנחיה מוגברת, על פי בחירתם.

בלימודי הקורסים משולבות טכנולוגיות מתקדמות להוראה מרחוק, כולל מפגשי וידאו אינטראקטיביים בחלק מן הקורסים, שאפשר להשתתף בהם מכל מקום באמצעות מחשב או מכשיר נייד. לרשות הסטודנטים עומדים גם אתרי קורסים המכילים חומרי לימוד רבים וקבוצות דיון ומאפשרים קשר רציף בין המנחים והסטודנטים.