האוניברסיטה הפתוחה מציעה לראשונה בישראל תוכנית לתואר שני הממוקדת כולה בלימודי אסטרופיסיקה, כמקובל באוניברסיטאות רבות ברחבי העולם. התוכנית כוללת קורסים במגוון נושאים מתקדמים באסטרופיסיקה וכן כתיבת תזה במסגרת מרכז המחקר באסטרופיסיקה של האוניברסיטה הפתוחה (ARCO). הסטודנטיות והסטודנטים ישתתפו בפעילויות השוטפת של מרכז המחקר, כולל הקולוקוויום השבועי של ARCO, מפגשים ממוקדים של קבוצות מחקר ואינטראקציות נוספות עם פוסט-דוקטורנטים, חברי סגל, וחוקרים וחוקרות אורחים.
אסטרופיסיקה משלבת תחומים שונים ומגוונים בפיסיקה, במתמטיקה, במחשבים, בסטטיסטיקה ובכימיה. הקורסים בתוכנית משקפים את רוחב היריעה של התחום ועוסקים בנושאים הרלוונטיים ביותר בו, על מנת לאפשר לכם לימוד מעמיק של תחומי הליבה החשובים ביותר עבור עבודת התזה. הנסיון המחקרי, הידע והמיומנויות שתרכשו בתכנית מהווים
בסיס טוב ללימודי המשך לדוקטורט.
כמו כן, התוכנית תקנה לכם ידע רחב, כישורים וכלים שיאפשרו לכם להשתלב בתחומים שונים במשק. בין היתר, תרכשו מיומנות בפתרון כמותי ונומרי של בעיות, בניתוח מערכות רבות נתונים (big data) ובחשיבה אנליטית ויצירתית, מתוך שימוש מתקדם במדע הנתונים. כל אלו יאפשרו לכם
להשתלב בתפקידים מובילים בתעשיות עתירות הידע (חברות סטרטאפ, מכשור רפואי ופארמה, משק האנרגיה, ניהול דאטה) וכן בתפקידי מפתח בשוק הפיננסי, בתפקידי ניהול במחקר ובפיתוח בענפים אלו או בהוראה.
למי התוכנית מתאימה?
התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בפיסיקה, באסטרופיסיקה או בתחום קרוב. אם אין לכם תואר חד-חוגי מלא בפיסיקה או באסטרופיסיקה – למשל, אם למדתם לתואר דו-חוגי בפיסיקה ובתחום אחר, או לתואר חד-חוגי בתחום קרוב אך שונה – ייתכן שיהיה עליכם ללמוד קורסי השלמה בנוסף ללימוד הקורסים הנדרשים לקבלת תואר שני.
על מנת להגיש מועמדות נדרש ציון ממוצע של 80 ומעלה בתואר הראשון. ציון של 85 ומעלה מבטיח קבלה לתכנית.
מידע מפורט על תנאי הקבלה ותהליך הגשת המועמדות תמצאו בדף תוכנית הלימודים וכן באתר ההרשמה.
שיתוף פעולה בין-אוניברסיטאי
כדי להרחיב את היצע הקורסים לתואר שני בכל האוניברסיטאות בארץ, נחתם הסכם בין האוניברסיטאות המאפשר לסטודנטים לתואר שני ללמוד עד שני קורסים באוניברסיטה שאינה האוניברסיטה שבה הם רשומים ללימודים.
בתוכנית לתואר שני באסטרופיסיקה באוניברסיטה הפתוחה יש קורס חובה אחד שנלמד באוניברסיטה אחרת – תצפיות אסטרונומיות, שנלמד באוניברסיטת תל אביב – ועוד שני קורסי בחירה, אחד מהם באוניברסיטת תל אביב והשני בטכניון. ניתן לבקש ללמוד קורס באוניברסיטה אחרת שלא מופיע ברשימת הקורסים בתוכנית, אך הדבר מותנה באישור מראש של הוועדה לתואר שני באסטרופיסיקה ובהיעדרו של קורס דומה באוניברסיטה הפתוחה.