סדנאות חוויתיות
הסדנאות המוצעות במרכז ללימודי תקשורת נותנות מענה לתמורות ולהתפתחויות העדכניות בעולם התקשורת.
אנו מציעים מגוון סדנאות חוויתיות בתחום המדיה, הכוללות סדנאות לעריכה וכתיבה עיתונאית, וכן סדנאות לעריכת וידאו דיגיטלית וסדנה ליחסי ציבור.
במהלך הסדנאות חווה הסטודנט התנסויות מעשיות, הכוללות בין היתר הכנת פרויקט אישי, עריכה והתנסות מעשית במקצועות התקשורת וכמובן צבירת ניסיון מקצועי חיוני בתחום שבו בחר, ושאותו יוכל ליישם בהצלחה מרבית בעתיד.
בסדנאות משתתפים מיטב המרצים בתחומם, ההופכים כל סדנה לחוויה דינאמית של פיתוח ושכלול מיומנויות נדרשות בעולם התקשורת. מתוך הדרישה לאיכות ולמקצועיות, אנו מעמידים לרשות באי הסדנאות את האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר, ובהם אולפן רדיו משוכלל ומעבדות מחשב מתקדמות.
סדנת כתיבה עיתונאית
לכל אחד יש רצון לכתוב ולהתבטא. לחלק גדול מאיתנו יש חלום:
• שאת מה שנכתוב, יקראו באינטרנט, בעיתון יומי או במגזין נחשב
• שעל הטור הפובליציסטי שהעלינו תדבר המדינה
• שאת כותרת הכתבה שלנו יזכרו, ושהסקופ שהבאנו יפתח את מהדורת החדשות של הערב.
את החלום הזה תוכלו להפוך אצלנו למציאות.
מהו "סוביודיצה"? מהי הדלפה? מדוע חשובה הצלבת מידע וכיצד חותרים להשגת ידיעה בלעדית? כל אלה ועוד, בסדנה מרתקת של אחד התחומים המבוקשים בעולם התקשורת.
סדנת עריכה עיתונאית
לכל כתב יש עורך. כתבה יכולה להיות איכותית, אבל היא לא תעורר ענין, אם לא נבחרה הכותרת הראשית הנכונה, או אם כותרת המשנה לא הייתה אטרקטיבית דיו. בסדנת העריכה העיתונאית תגלו עד כמה גדולה אחריות העורך:
• מהם השיקולים שלו בבחירת כותרות?
• כיצד הוא מקבל את ההחלטה הלא קלה של השארת חומר כתוב מחוץ לעריכה הסופית?
• אילו תמונות עליו לצרף לגוף הכתבה?
• כיצד נבנה לוח הזמנים שלו ומהו חלקו בהפקת העיתון ובניהול חיי מערכת העיתון?
על נושאים אלה ורבים נוספים, תוכלו לעמוד מקרוב בסדנת עריכה עיתונאית ייחודית המתקיימת במרכז ללימודי תקשורת.
סדנה בעריכת וידאו בעידן דיגיטלי
סדנה זו, הנערכת בכפר הירוק, משלבת בתוכה הן את הקניית המיומנויות בעריכת וידאו ממוחשבת והן את הידע התאורטי בסוגיות של ייצוג בתקשורת ועריכה קולנועית.
החלק התאורטי בסדנה עוסק בתאוריות ומושגים מתחום חקר התקשורת והקולנוע, בעוד שבחלק המעשי תילמד בפועל שפת העריכה על היבטיה השונים, כשבין היתר יתנסו הסטודנטים בשילוב מקורות של תמונה ופס קול.
בסדנה יידונו סוגיות מייצגות, כמו: האם וכיצד מושפעות בחירות בתחום העריכה מעמדות אידיאולוגיות, לצד עריכה קונוונציונלית וחיבורה לעריכה בעלת משמעויות ביקורתיות, והיא תכלול גם פרויקט מרכזי, שבמסגרתו יידרשו הסטודנטים לערוך סרטון אישי, בו תשמש העריכה לאמירה אידיאולוגית-חברתית ולהתכתבות עם המציאות המוצגת במדיה. בהמשך, ייבחנו הדרכים לשילוב הסרטון בשיח הציבורי.
מפגשי הסדנה נערכים בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה בכפר הירוק, וההשתתפות בהם היא חובה.
סדנה ביחסי ציבור
יחסי ציבור הם הרבה יותר ממושג. בעשורים האחרונים, הפכו יחסי הציבור לחלק בלתי נפרד מעולם התקשורת והמדיה ולכלי כוח שמשלב בתוכו תכנון ואסטרטגיה חדשניים והכרחיים.
ספרם של י' לימור, ב' לשם ול' מנדלזיס, "יחסי ציבור: אסטרטגיה וטקטיקה", אשר נכתב עבור האוניברסיטה הפתוחה, הוא הבסיס המרכזי לסדנה זו. כאן יידונו מודלים תאורטיים רלוונטיים לדיון אקדמי בתחום יחסי הציבור, ההיסטוריה של יחסי ציבור בארץ ובעולם והאתגרים בניהול יחסי ציבור בעידן הגלובלי. בהיבט המעשי, יוצגו ויתורגלו בסדנה ובמטלות הבית היבטים יישומיים רבים הקשורים לעיסוק ביחסי ציבור, ובכלל זה ניסוח הודעות לעיתונות, הכנת "בריף", הכנת מסיבת עיתונאים ותכנון אסטרטגי של קמפיין יחסי ציבור. הסדנה עוסקת גם בסוגיות אתיות הקשורות ביחסי ציבור.
ההשתתפות במפגשי ההנחיה היא חובה.
סדנת סרטי תעודה לטלוויזיה: מתחקיר לתסריט
בסדנה יכירו הסטודנטים את הסרט התיעודי הטלוויזיוני, ילמדו כיצד להפוך כל רעיון ראשוני להצעה/תסריט מגובש משלהם, ויתוודעו לכל שלבי עשיית הסרט. במסגרת הסדנה ייצפו הסטודנטים בסרטים, ינתחו אותם ויתרגלו כתיבת תסריטים לסרטים תיעודיים.
הלימוד בסדנה מתבסס על ספרו של אלן רוזנטל, אמנות התיעוד החזותי – עשיית סרטי תעודה לטלוויזיה (האוניברסיטה הפתוחה, 2001), וכן על מדריך למידה.
נושאי הלימוד:
• היכרות עם הקולנוע התיעודי
• ההיסטוריה של הקולנוע התיעודי
• סוגי הקולנוע התיעודי
• בחירת נושא וגיבור לסרט תיעודי
• עיצוב הסרט
• מושגים בצילום ועריכה
• כתיבת טיוטת תסריט
• סגנונות קולנועיים מיוחדים
ההשתתפות במפגשי ההנחיה היא חובה.
סדנת רדיו
רדיו, מאז וכנראה לתמיד. מה הוא מציע? איזו שפה ייחודית הוא מציג?
סדנת הרדיו תסייע לסטודנטים בהבנת מגוון האפשרויות שהוא פורס בפני עולם התקשורת, לצד קיום דיון תאורטי והיסטורי ביחס לשידורי הרדיו בעולם ובישראל.
בהיבט המעשי של הסדנה, מומחשים הסגנונות והסוגות השונים ברדיו שניתן לעשות בהם שימוש, באמצעות התנסות מעשית בעבודת האולפן. הסטודנטים יכירו את האמצעים הטכנולוגיים באולפן הרדיו, כמו ציוד השידור, ההקלטה והעריכה, ויידרשו ללמוד לתפעל את ציוד האולפן ולהפיק משדרי רדיו בכוחות עצמם.
הסדנה מתקיימת באולפן הרדיו המשוכלל של המרכז ללימודי תקשורת, הממוקם בכפר הירוק. ההשתתפות במפגשי ההנחיה היא חובה.