הפסיכולוגיה הקוגניטיבית עוסקת בשאלות מרכזיות שהעסיקו פילוסופים ופסיכולוגים מזה עידן ועידנים: כיצד פועלת ההכרה? מה הקשר בין שפה לחשיבה? מה קובע אילו אירועים נזכור? עד כמה הזיכרון שלנו מדויק? כיצד אנחנו תופסים עולם עשיר ומורכב בעוד שיכולות הקשב שלנו מצטמצמות? כיצד ניתן לשפר את יכולותינו קוגניטיביות – לשפר זיכרון, למידה, להתגבר על הטיות?

תחום הדעת של הפסיכולוגיה הקוגניטיבית עוסק בחקירת שאלות מרתקות אלו ועוד, באמצעות כלים מדעיים. כלי המדידה ופרדיגמות המחקר שפיתחה הפסיכולוגיה הקוגניטיבית הפכו את התחום לתחום המוביל בפסיכולוגיה מחקרית, שאף קשור בקשר הדוק לשדות מחקר דוגמת מדעי העצב, נוירוביולוגיה, חישוביות עצבית, פילוסופיה, בלשנות, כלכלה, ממשקי אדם-מחשב, ועוד.

לימודי קוגניציה הינם אבן היסוד של הפסיכולוגיה המחקרית בארץ ובעולם כולו.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטה הפתוחה

התכנית לתואר השני בפסיכולוגיה קוגניטיבית נלמדת במסלול מחקרי (תזה) בלבד, ומהווה ביסודה תשתית להמשך מחקר בתארים מתקדמים בתחומים שונים. בנוסף, מקנה התכנית גם כלים חשיבתיים ומתודולוגיים אשר רלוונטיים לשדה התעסוקתי בתחומים של ניתוח נתונים (לרבות נתוני עתק – Big Data), הנדסת אנוש, פסיכומטריקה, עיצוב סביבות למידה ממוחשבות ועוד.

במסגרת הלימודים ירכשו הסטודנטים והסטודנטיות הבנה מעמיקה של תופעות, מודלים ופרדיגמות הנמצאות בחזית המחקר המדעי של הקוגניציה: החל בתהליכי תפיסה מוקדמים, דרך קשב ומנגנוני למידה ועד זיכרון ושפה. הלימודים בתכנית שמים דגש על פיתוח יכולת חשיבה ביקורתית, הבנה מעמיקה של הליך המחקר המדעי וחשיפה למגוון רחב של נושאים תיאורטיים ויישומיים מכל גוני הקשת הקוגניטיבית.

מלגות שכר לימוד יחולקו לסטודנטים המצטיינים בתכנית.

למי מתאימה התכנית?

יכולים להתקבל לתכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי הקוגניציה ובוגרים מצטיינים מתחומי דעת קרובים (בכפוף להשלמות).

השיעורים בתכנית מועברים פרונטלית בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה ברעננה, בימים שני וחמישי.

למידע על הגשת מועמדות לתכנית >>