העולם משתנה. אמצעי התקשורת ורשתות המידע הפכו לחלק אינטגרלי מהיומיום שלנו. התקשורת איננה רק חדשות ותכניות בידור, אלא מרכיב חשוב, ולעתים מרכזי, בכל היבט של חיינו: בכלכלה, בחינוך, בבריאות, ובכל הנוגע לאקטיביזם פוליטי. גם על חיי האהבה והמשפחה שלנו כבר קשה לחשוב ללא ווטסאפ ופייסבוק.

אתם מוזמנים ללמוד על העולם שאנחנו חיים בו - עולם של מידע, עיתונות, ערוצי תקשורת וטכנולוגיות דיגיטליות.

באוניברסיטה הפתוחה חשוב לנו לקשר בין המציאות התקשורתית הנוכחית, שבמרכזה טלפונים ניידים, תכניות מציאות ואושיות פייסבוק, ובין המסורת התיאורטית העשירה של לימודי התקשורת. למה? כדי להבין את מקומו של האינטרנט במאבקים חברתיים, את מרכזיותם של העיתונות הכתובה והמשודרת בכינון הדמוקרטיה ובשימורה ואת השפעת המסכים על ילדים ונוער ועל חיי המשפחה.

אנחנו חיים בעידן מרגש שבו הכלים הדיגיטליים, שאוספים מידע על כל תנועה שלנו בעולם, יכולים להירתם לטובת המחקר וללמד אותנו על התנהגות אנושית וחברתית. מסיבה זו הקמנו את מעבדת המדיה והמידע-OmiLab מרכז מחקר והכשרה העוסק במדיה דיגיטלית.

לימודי התקשורת באוניברסיטה הפתוחה נחשבים למובילים בנוף ההשכלה הגבוהה – הם מבוססים על ספרי לימוד מעודכנים ועל שיטות הוראה מגוונות ומאפשרים גמישות שאי אפשר למצוא בשום מוסד אקדמי אחר. את חומרי הלמידה כותבים טובי המומחים לתקשורת בארץ ובעולם. החומרים מוגשים בשפה שווה לכל נפש ומאפשרים לא רק למידה עצמאית אלא גם חוויה לימודית מוכרת יותר, המבוססת על לימוד עם מנחים ודיון בכיתות הלימוד. בחלק מהקורסים אפשר ללמוד לבד ובה בעת יחד – באמצעות מערכת זום, כל סטודנט יכול להתקשר דרך המחשב האישי שלו עם כיתה וירטואלית ולפגוש דיגיטלית-ויזואלית הן את המנחה והן את חבריו לכיתה. הקורסים באוניברסיטה הפתוחה פותחו במיוחד לתלמידיה, ומשולבים בהם ספרי לימוד, חוברות עזר, כלים אינטרנטיים כגון מאגרים של חומרי לימוד, הרצאות מצולמות ואמצעי תקשורת מגוונים עם מנחי הקורסים.

את תחום התקשורת באוניברסיטה הפתוחה מוביל צוות חוקרים מיומן. נוסף על היסודות העיוניים, הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מספקים גם הצצה לעולם המעשה של התקשורת באמצעות סדנאות במגוון נושאים, בהם כתיבה ועריכה עיתונאית, יחסי ציבור, עריכה דיגיטלית ורדיו. בימים אלו אנו מפתחים סדנאות חדשות בתחום הדיגיטל, והן יוצעו לסטודנטים בקרוב.

תוכלו גם לשלב את התואר האקדמי עם לימודי תעודה במקצועות התקשורת בבית הספר חשיפה. במסגרת מסלול ייחודי, לומדים לתואר ראשון אוניברסיטאי ומקבלים תעודה מעשית בתחומים כגון תקשורת חזותית, טלוויזיה וקולנוע, אנימציה ופיתוח משחקי מחשב ושיווק ופרסום דיגיטליים.

לימודי תקשורת באוניברסיטה הפתוחה מתקיימים בשני מסלולים מרכזיים: תואר במדעי החברה עם הדגשת תקשורת, ותואר דו-חוגי המאפשר ללמוד הן תקשורת והן בחוגים כגון ניהול, פסיכולוגיה או קולנוע.

לימודי תקשורת מתאימים לכל המתעניינים בנושא וגם למבקשים לעסוק בתחומים משיקים. מאחר שהתקשורת נוגעת כמעט בכל היבט של החיים, הנושאים המקצועיים הנלמדים רבים ומגוונים: אמצעי התקשורת הקלאסיים כמו טלוויזיה, רדיו, עיתונות ואינטרנט; דוברות, יחסי ציבור ופרסום; ומוסדות תרבות והוצאות לאור.

מסלולי הלימוד

פתח הכל

בואו לגלות מה נמצא מתחת לדיגיטליות

קורס דיגיטליות בתרבות ובחיי היום יום