מה זו קוגניציה?
התוכנית לתואר ראשון בקוגניציה עוסקת בנפש האדם, בהכרה האנושית, באופן שבו אנחנו חושבים, באופן שבו אנחנו לומדים ומשתמשים בשפה, בהחלטות שאנחנו מקבלים ובדרך שבה אנחנו תופסים גירויים חושיים. התוכנית נועדה להקנות ידע נרחב על אודות שלל הכישורים המנטליים האנושיים, וכן לפתח את יכולות המחקר של הסטודנטיות ושל הסטודנטים בתחום זה.
למה קוגניציה?
התוכנית הדו-חוגית משלבת בתוכה תחומי דעת מתחומי הרוח והחברה שחיוניים להבנה של התפיסה החושית, מניעיה והשימוש בתוצריה. באוניברסיטה הפתוחה אפשר לשלב תואר בקוגניציה עם אחד משבעה תחומי דעת נוספים כמפורט בדף תוכניות הלימודים.
השילוב הבינתחומי מאפשר ללומדות וללומדים להבין כיצד בני האדם מקודדים מידע וכיצד הם שולפים אותו מן הזיכרון בעת הצורך. תוכנית הלימודים מקנה בסיס ידע רחב וכלי מחקר וחשיבה מגוונים ופותחת אפשרויות של השתלבות בלימודים מתקדמים בשפע תחומים.
כמו בכל תוכנית לימודים באוניברסיטה הפתוחה, גם לימודי התואר במדעי הקוגניציה מתקיימים בקצב לימודים אישי שמותאם לצורכי הסטודנטים והסטודנטיות.
מסלול למצטיינות ולמצטיינים במדעי הקוגניציה
מסלולי הלימודים בפסיכולוגיה ובמדעי הקוגניציה, בפילוסופיה ובמדעי הקוגניציה ובמדעי המחשב ובמדעי הקוגניציה מאפשרים להצטרף גם למסלול המצטיינים של התוכנית, בכפוף לדרישות המסלול. המשתתפות והמשתתפים במסלול זה יקבלו מלגות שכר לימוד, ישתתפו בסמינר ייעודי ויוכלו לערוך פרויקט מחקר בהנחיית נשות ואנשי הסגל הבכיר.