פרופ' טל מקובסקי

פרופ' טל מקובסקי

פרופ' מן המניין
ראש התכנית לפסיכולוגיה קוגניטיבית

פרופ' מקובסקי הוא פסיכולוג קוגניטיבי שחוקר את האופן בו אנשים מייצגים את העולם החזותי, החל משלב התפיסה, דרך תהליכי קשב וזיכרון עבודה ועד לזיכרון ארוך-טווח. השאלות שבהן הוא עוסק נוגעות בהיבטים שונים של המערכת הקוגניטיבית: מה הקשר בין קשב וזיכרון עבודה? כיצד משמעות משפיעה על הזיכרון החזותי? כיצד אנשים מתכוננים לגירויים מאיימים או מסיחים? מה בדיוק לומדים בלמידה חזותית לא מודעת? האם מנח גוף יכול להשפיע על הקוגניציה? ועוד.

  09-7781714     |       talmak@openu.ac.il     |     לאתר של פרופ' מקובסקי

פרופ' גתית קוה

פרופ' גתית קוה

פרופ' מן המניין

פרופ' גתית קוה היא נוירופסיכולוגית וראש המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה​. מחקריה מתמקדים באופן שבו יכולות מילוליות משתנות לאורך החיים, מילדות ועד זיקנה, באנשים בריאים ובאנשים עם מחלות מוחיות, ובייחוד במחלת אלצהיימר. היא פיתחה מבחנים שבודקים שליפת מילים, אוצר מילים, זיכרון ויכולות חשבוניות, ובחנה אילו ביצועים נחשבים תקינים בכל גיל. מחקרים אלה הצביעו על התחומים שבהם חל שיפור ככל שאנשים מזדקנים, כגון אוצר המילים ויכולת האיות. הכלים שפיתחה פרופ' קוה משמשים קלינאיות וקלינאים רבים באבחון של הפרעות בתקשורת, לקויות למידה, דמנציה ופגיעות מוחיות כתוצאה מחבלות, ועבודתה מחברת בין האקדמיה לבין השדה הנוירופסיכולוגי-שיקומי בישראל.

  09-7781445     |       gititka@openu.ac.il     |     לאתר של פרופ' קוה

פרופ' נורית גרונאו

פרופ' נורית גרונאו

פרופ' חבר

פרופ' נורית גרונאו היא פסיכולוגית קוגניטיבית. מחקריה מתמקדים בתפיסה, בקשב ובזיכרון חזותי. היא בוחנת את היעילות שבה מנגנון הקשב מסייע לנו לברור גירויים בשדה החזותי, ואת הגורמים שמשפיעים על היכולת לבצע אינטגרציה בין הגירויים. מחקריה עוסקים באופן שבו אנשים זוכרים פרטים של עצמים בודדים ושל סצנות שלמות בעולם חזותי דינמי ובר-חלוף, ובמרכיב הסמנטי של העיבוד של עצמים ושל סצנות.

לאתר המעבדה לקוגניציה חזותית

  09-7781468     |       nuritgro@openu.ac.il     |     לאתר של פרופ' גרונאו

לדף של פרופ' ערן חיות

פרופ' ערן חיות

פרופ' חבר

פרופ' ערן חיות הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית. מחקרו מתמקד בתחום הקשב ובקרה ובמיוחד בתפקוד הקשב תחת איום.

  09-7781470     |       eranch@openu.ac.il     |     לאתר של פרופ' חיות

לדף של ד"ר רביד דורון

פרופ' רביד דורון

פרופ' חבר

ד"ר רביד דורון הוא מרצה בכיר במחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, וראש המעבדה לפסיכוביולוגיה במרכז הרפואי הדסה עין כרם, המתמקדת בפיתוח תרופות צמחיות לחרדה ודיכאון.

  09-7781401     |       raviddo@openu.ac.il     |     לאתר של ד"ר דורון

הללי בלבן

ד"ר הללי בלבן

מרצה בכירה

ד"ר הללי בלבן היא פסיכולוגית קוגניטיבית. היא משתמשת בכלים של מדעי המוח הקוגניטיביים – מדדים התנהגותיים, אלקטרופיזיולוגיה (EEG), ומודלים חישוביים – כדי להבין את האופן בו אנו מייצגים באופן יעיל וגמיש את העולם סביבנו, המשתנה כל העת. מחקריה עוסקים בשאלות הנוגעות לעיבוד דינמי של מידע: כיצד זיכרון העבודה מצליח לשנות את הייצוגים המאוחסנים בו, ומהן המגבלות של יכולת זו? כיצד משפיעות ציפיות עומק אודות התנהגותם של עצמים (לדוגמה, קביעות אובייקט, ציפייה המבוססת כבר בינקות) על האופן בו אנו מפרשים את הקלט התפיסתי? ומהו הקשר בין יכולת הניבוי הנגזרת מציפיות אלו לבין עיבוד מידע דינמי בזיכרון העבודה?

  09-7782632     |       halelyb@openu.ac.il   |  לאתר של ד"ר בלבן

ד"ר אסי שצ'ופק

רכז התכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית

ד"ר אסי שצ'ופק הוא מרכז הוראה ומנהל המעבדה לחינוך ופסיכולוגיה של האוניברסיטה הפתוחה ברעננה. תחומי המחקר שלו נעים ממחקר בסיסי בפסיכולוגיה קוגניטיבית דוגמת קשב ותפיסה מוסיקלית, ועד לממשק שבין הפסיכולוגיה הקוגניטיבית לפסיכולוגיה החברתית. בין היתר מחקריו עוסקים בקשר שבין חרדה והטיות קשביות לעבר איום, ושינוי עמדות ותפיסה מוסרית בעקבות תפעולים של התקרבות והתרחקות.

  09-7780998     |       asisc@openu.ac.il