לימודים שהם ארגז כלים שלם
העולם המודרני משתנה בקצב מסחרר. ועם התפתחות והתקדמות התעשייה הגלובלית והטכנולוגית, המקצוע הנדסת תעשייה וניהול הפך למבוקש מאד. החל במפעלים וחברות יצרניות ועד למגזר הציבורי, הייטק ותעשיות צבאיות – כולם הבינו את הצורך באנשי מקצוע שיביאו לשיפור תהליכים פנים ארגוניים, להתייעלות ולחיסכון במשאבים.
זו האחריות של מהנדס תעשייה וניהול - לחבר בין החוליות השונות בארגון ולדאוג שכולן תפעלנה בסינרגיה, תוך חשיבה על טובת הארגון.
לימודי הנדסת תעשייה וניהול מכשירים מהנדסים למִגוון תפקידים: ניתוח תהליכים, הנדסת ובקרת איכות, הנדסת אנוש, הפעלת צוותי שיפור, פיתוח שיטות עבודה, תכנון מערכי ייצור, עיצוב מערכות מידע, עיצוב תהליכי קבלת החלטות וניהול כלכלי והתנהגותי. בד בבד, יש דגש רב על נושאים כמו חשיבה מערכתית, תקשורת בין־אישית ויכולת ארגונית לנהל פרויקטים בלוח זמנים קבוע מראש ובתקציב מוגדר.
תנאי קבלה
אין תנאי קבלה בתואר הראשון בהנדסת תעשייה וניהול. האוניברסיטה הפתוחה שמה לה למטרה להנגיש את ההשכלה הגבוהה לסטודנטים בכל רחבי הארץ, ולכן אפשר להתקבל ללימודי הנדסה ללא צורך בתעודת בגרות או מבחן פסיכומטרי.
מומלץ להתחיל תואר זה עם ידע בסיסי במדעים מדויקים ורקע של 4-5 יחידות במתמטיקה.
אפיקי מעבר
אפיקי המעבר מאפשרים למעוניינים בכך להתחיל את הלימודים לתואר ראשון במסגרת הגמישה של האוניברסיטה הפתוחה. בסיום מקבץ קורסים (כפי שנקבע באפיק המעבר) תוכלו לבחור בין מעבר לאוניברסיטה אחרת לשם השלמת התואר לבין המשך לימודים באוניברסיטה הפתוחה על פי דרישות התכנית.
מכיוון שהקורסים באפיק המעבר נקבעים על ידי המוסד האקדמי הקולט, הם לא יהיו בהכרח זהים לקורסים בתכנית הנ"ל.
לסטודנטים שהתחילו את לימודיהם באפיק מעבר ומעוניינים להמשיך את לימודיהם באוניברסיטה הפתוחה, מומלץ לפנות ליועצי התכנית, על מנת לתכנן את המשך הלימודים תוך התייחסות לקורסים שנלמדו במסגרת אפיק המעבר.
למה כדאי ללמוד הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה הפתוחה?
תכנית הלימודים לקראת תואר בוגר (B.Sc) בהנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה הפתוחה מוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה, ובוגרי התואר זכאים להירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים.
הסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה נהנים מלימודים ברמה אקדמית גבוהה, במערכת המבטיחה גמישות רבה בתכנון קצב ההתקדמות בתואר תוך אפשרות לשילוב אופטימלי עם עבודה ומשפחה.
בנוסף, לאוניברסיטה הפתוחה ניסיון של יותר מ־35 שנים בשיטות הוראה מרחוק, המאפשרות לסטודנטים להשתתף בקורסים* בשיעורים סינכרוניים (בשידור חי) או באמצעות צפייה בהקלטות. שילוב זה מאפשר לסטודנטים ללמוד את רוב הקורסים כמעט בכל מקום ובכל זמן.
* בחלק מהקורסים מתקיימים מפגשי מעבדה, הנוכחות בהם היא חובה.