מקצוע הנדסת תעשייה וניהול, נולד מתוך ההכרה בחשיבות המענה הטכנולוגי וההנדסי לתמורות החלות כיום בתהליכי ייצור, בתנאי השוק, בתחרותיות הגדלה ובשינויים בשוק העבודה. כך, הפכו נושאים כגון: פתרון בעיות מערכתיות, תפעול ובניית מערכות עבודה על כל גורמיהן ובניית מודלים והיבטים שונים בתחום ההנדסה והתפעול- לאבני דרך חשובות בהקניית הידע הנדרש, לקראת קבלת התואר הנחשק של בוגר בהנדסת תעשייה וניהול מטעם האוניברסיטה הפתוחה.

בעוד השאיפה האנושית המתמדת לנהל ולשפר מערכות קיימות, היא אבן יסוד בתחום זה, הרי שההיבט הכלכלי-ניהולי-טכנולוגי מהווה את היישום בפועל של שאיפה חשובה זו.

האוניברסיטה הפתוחה מזמינה אתכם להכיר מקרוב את אותם תהליכים ותמורות חשובים, באופן לימוד המאפשר עבודה במהלך הלימודים. בסיומה של תכנית הלימודים, זוכים בוגרינו בתואר בוגר בהנדסת תעשייה וניהול, תוך רכישת ידע מגוון בנושאי מפתח בעולם הטכנולוגיה וההנדסה, כגון: ניתוח תהליכים, תכנון וניהול מערכות תפעוליות, ניהול פרויקטים, בקרת איכות, סימולציה והנדסת גורמי אנוש.

נושאים אלו ועוד, נמצאים בארגז הכלים של המבקשים להשתלב בתפקידי מפתח בארגונים יצרניים, שירותיים ועסקיים, אשר מובילים את המשק הישראלי, ולהצטרף לבוגרינו שכבר עשו זאת בהצלחה יתרה בתחומי הייצור, ההיי-טק, במגזר הציבורי, בבנקים, בחברות פיננסים ותקשורת ועוד.