תכנית התואר השני בהיסטוריה באוניברסיטה הפתוחה היא תכנית רב-תחומית העוסקת במגוון של אזורים ותקופות ושל תרבויות וחברות, ובוחנת את המגעים בין הקבוצות הדתיות, האתניות והמעמדיות השונות. דגש מיוחד ניתן לאופי המפגשים בין הקבוצות ולהשפעות המפגשים הללו על מאזני כוחות כלכליים ופוליטיים, דפוסי מוביליזציה ותקשורת, התפתחותן של שפות ועוד.

תלמידי התכנית נחשפים לוויכוחים מרכזיים במחקר וזוכים להשכלה היסטורית רחבה ומעמיקה כאחת. הסטודנטים לומדים להכיר באופן יסודי את שיטות המחקר ההיסטורי ומקבלים כלים לפיתוח חשיבה היסטורית ביקורתית ועצמאית. התכנית מעניקה גם ניסיון מעשי במחקר אקדמי עצמאי בתחומי ידע המעניינים במיוחד כל אחד ואחת.

ניתן ללמוד במסלול עיוני (ללא תזה) ובמסלול מחקרי (עם תזה).

מיטב החוקרים בתחומם מסגל המחלקה להיסטוריה מלמדים את הקורסים בתכנית. כולם קורסים חדשים שפותחו במיוחד עבור התכנית, בתחומי היסטוריה רב-תרבותית, היסטוריה של עם ישראל, והיסטוריה של המזרח התיכון.

אחדים מהנושאים הנלמדים בתכנית:

• מפגשים בין-תרבותיים בתקופה ההלניסטית

• בין תרבות המונים לתרבות גבוהה במערב

• הרנסנס התרבותי של יהודי פרובנס בימי הביניים

• אנטישמיות ומדינת הלאום האירופית

• יהודי ארצות האסלאם בעת החדשה

• חברות מוסלמיות בעידן הגלובליזציה

• מגדר ומהפכה במזרח התיכון

מידע מפורט על תכנית הלימודים, תנאי הקבלה, לימודי השלמה ועוד

הלימודים המקוונים מתקיימים בשעות הערב (לעתים ניתן גם להגיע לכיתה). בכל קורס 7 מפגשים מדי סמסטר. הנוכחות במפגשים היא חובה. המפגשים חיים (לפי שעון ישראל) ואינם מוקלטים.

הסטודנטים נהנים מליווי צמוד של צוות התכנית ומגמישות בקביעת קצב לימודיהם.