האוניברסיטה הפתוחה ביסוד המעלה

קבוצת לימוד חדשה נפתחה ביסוד המעלה בסמסטר 2020א, ובה סטודנטים וסטודנטיות מיסוד המעלה ומהיישובים הסמוכים: קריית שמונה, צפת, קצרין ומכלל יישובי המועצות בגליל העליון ורמת הגולן. 
 
קישור לידיעה המלאה

אקדמיה קרוב לבית

אורה גלמן, שסיימה את לימודיה בביה"ס בהצטיינות, מספרת על יתרונותיהם של לימודים אקדמיים שקרובים לסביבת המגורים.
 

ללמוד תואר עם חברים מהעירייה

"השערים הפתוחים והפריסה הארצית חשובים במיוחד לעובדי הרשויות המקומיות, לתאגידים העירוניים ולעובדי והמגזר הציבורי כדרך למימוש חלום הלימודים האקדמיים [...] בית הספר לשלטון מקומי נמצא בתנופת פיתוח והציב לעצמו מטרה שבעשור הקרוב, לכל שדרת הניהול ברשויות המקומיות, מדרג זוטר-בינוני ומעלה, תהיה השכלה אקדמית."
 

המצטיינים של מכללת אור יהודה

ארבעה מצטייני דיקן ומצטיינת נשיא, אלה הסטודנטים עם ממוצע הציונים הגבוה ביותר במכללת אור יהודה לשנת 2017. בקרוב יקבלו תעודת הצטינות לתואר הראשון
 

משלימים פערים: עובדי הרשויות חוזרים ללימודים

מתוך ערוץ קריירה ב-ynet

"גיליתי שהשיטה באוניברסיטה הפתוחה טובה לי, ולא פספסתי אף שיעור [...] כשאתה מנהל מוסד בסדר הגודל הזה, אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות שם בלי שיהיו לך את כל האמצעים מבחינה ניהולית – דיני עבודה, דיני חוזים ומדיניות ציבורית. ללא השכלה תיתקל מהר מאוד בתקרת זכוכית שלא תצליח לשבור".

יאיר נגיד, ראש מנהל תרבות בעיריית באר שבע ומנכ"ל המשכן לאמנויות הבמה, מספר על חשיבות הלימודים בבית הספר לשלטון מקומי.

לקריאת הכתבה המלאה


ריאיון ב"גלובס" עם פרופ' יגיל לוי, יו"ר ועדת ההיגוי של ביה"ס לשלטון מקומי

"שיטת הלימוד של האוניברסיטה בנויה על קבלה פתוחה: האוניברסיטה פותחת את שעריה, ללא תנאים מוקדמים ובלי דרישות קדם, כתעודת בגרות או מבחן פסיכומטרי, בפני כל מי שמעוניין ללמוד, כשההישגים בלימודים באוניברסיטה הם המפתח להצלחה בהמשך״. שני הפרמטרים האלה: השערים הפתוחים והפריסה הארצית, התבררו כאלמנטים קריטיים בהצלחת בית הספר.
 
״ב-2013 פתחנו את בית הספר עם 100 תלמידים בארבע קבוצות [...] ותראה לאן הגענו. לא מעט בזכות הצבת הפריסה בפריפריה כמטרה, כחלק מחזון הנגשת ההשכלה שמרכז השלטון המקומי והאוניברסיטה חולקים [...] גילינו איזו חוויה מוקנית לסטודנטים היוצאים לחקור סוגיה באזור מגוריהם ועבודתם, כמו סטודנטים מהפזורה הבדואית שחקרו את השפעת תכנון כביש על אורח חיי הקהילה בכפר אום בטין, או סטודנטים שבחנו מדוע אין תכנית מתאר מאושרת למג׳ד אל כרום או את ההשלכות המרחביות של הקמת עיר הבה"דים בנגב".

לקריאת הכתבה המלאה


תואר עם נגיעה למקצוע

ידיעה ב"ידיעות הנגב" על 18 הבוגרים הראשונים מאזור הדרום שקיבלו את התואר במאי 2017.

לקריאת הכתבה המלאה


תואר עירוני

ידיעה על פתיחת קבוצת לימוד של בית הספר לשלטון מקומי עבור עובדי עיריית תל אביב-יפו במקומון "ידיעות תל אביב והמרכז"

לקריאת הכתבה המלאה.

הצטרפו להצלחה

הצטרפו לבית הספר לשלטון מקומי

בבית הספר לשלטון מקומי לומדים כיום כ-2,000 סטודנטים בעשרות קבוצות לימוד לתואר ראשון, מרמת הגולן ועד אילת. כ-240 בוגרי המחזור הרביעי צפויים לקבל את התואר בשנת 2023. פרופ' יגיל לוי מזמין אתכם להצטרף להצלחה