אודות התכנית

מגדר הוא תחום דעת הולך וגדל, שהתמחות בו מקנה אפיקי מחשבה חדשים, ויכולה גם לפתוח פתח להתפתחות מקצועית. למי שרואה עתיד מקצועי בתפקידי ייעוץ להוגנות מגדרית, פעילות לקידום נשים, הטמעת חשיבה מגדרית במוסדות חינוך, או בהוספת זווית מגדרית לעיסוקים בממשל, משפט, רפואה ועוד – מציעה האוניברסיטה הפתוחה מסלול אקדמי בין תחומי של תעודה בלימודי מגדר.

המסלול המוצע מאפשר ללמוד תוך זמן קצר יחסית שבעה  קורסים מתוך היצע מגוון של קורסים הנלמדים במחלקות של  מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה. במהלך הלמידה תפגשו פסיפס רחב של נושאים, וביניהם: אהבה ונישואים בקומדיה הרומנטית ההוליוודית, מאבקי החלוצות לשוויון בתקופת היישוב, נשים על בימת התאטרון, נשים במעבדת המחקר, מיניות במחשבת חז"ל והיבטים חברתיים ואתיים של טכנולוגיות פריון חדישות.

למי מיועדת התכנית?

התכנית לתעודה בלימודי מגדר מיועדת לבעלי תואר ראשון במדעי הרוח או מדעי החברה. היא יכולה להתאים לכל מורה בשנת שבתון, לנשות ואנשי תחום משאבי האנוש, השיווק והפרסום, ליועצות להוגנות מגדרית, לפעילות ופעילים חברתיים, ועוד.