המחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב מציעה מגוון תכניות לימודים לתואר ראשון חד-חוגי ודו-חוגי במתמטיקה​ ובמדעי המחשב, תכניות לימודים בהנדסת תוכנה ובהנדסת תעשייה וניהול, ותכנית לימודים לתואר שני במדעי המחשב. התוכניות משלבות מצויינות אקדמית עם סביבת לימודים גמישה המאפשרת למידה מרחוק. כמו כן, מציעה המחלקה תכנית לימודים לחוג לאחר תואר, לימודי תעודה במדעי המחשב, תעודת הוראה במדעי המחשב ואפיקי מעבר למוסדות אקדמיים אחרים.

בנוסף להוראה פרונטלית ברמה הגבוהה ביותר, עוסקים חברי סגל המחלקה בפעילות מחקרית ובפיתוח קורסים מקוריים המלווים בספרי לימוד ייעודיים, המתעדכנים באופן רציף.  ספרים אלו ידועים ברמתם האקדמית הגבוהה, והם מבוקשים בקרב סטודנטים בכל האוניברסיטאות בארץ. תחומי המחקר במחלקה מגוונים, וכוללים מחקרים הן בתחומים התאורטיים והן בתחומים היישומיים, המתפרסמים בכנסים ובכתבי עת מובילים.

הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מתאפיינים בקבלה פתוחה לכול ללא תנאים מוקדמים ובגמישות בקצב הלימוד ומקום הלימוד. גמישות זו ושיטת ההוראה מרחוק, הייחודיות לאוניברסיטה הפתוחה, מאפשרות שילוב לימודים עם עיסוקים אחרים, כמו שירות צבאי, עבודה וכדומה. לצד זאת, המחלקה חותרת למצויינות ושוקדת על איכות לימודית ומדעית גבוהה. מהסטודנטים נדרשות חשיבה מתמטית אנליטית ומופשטת, השקעה, התמדה, אחריות ומשמעת עצמית.

הידע הנרחב והמעמיק שמקנות תכניות הלימודים, בשילוב המיומנויות ללימוד העצמי שמקנה שיטת הלימוד מרחוק, מכשירים בוגרים בעלי יכולת למידה וחשיבה עצמאית, המשתלבים בהצלחה באקדמיה ובתעשייה.