התכנית ללימודי מדעי היהדות

תחום מדעי היהדות שם דגש על תחומי מחקר בנושאים כמו המקרא וספרות חז"ל, ההגות והפילוסופיה היהודית ותולדות עם ישראל מהעת העתיקה ועד החדשה.

לצד השגת ידע נרחב על אודות התרבות היהודית על זרמיה השונים, לאורך כאלפיים וחמש מאות שנות תרבות, הכלים והמיומנויות שתרכשו בתכנית יסייעו לכם בהבנת הפסיפס הרעיוני של התרבות היהודית ויהוו בסיס לחקר ולימוד בתחומי דעת אחרים.

בנוסף, תואר ראשון במדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה הוא בסיס ללימודי המשך לתואר שני בהיסטוריה באוניברסיטה הפתוחה, או לתואר שני בתחומים שונים במדעי היהדות באוניברסיטאות אחרות.

הקורסים שלנו

רשימת הקורסים הנלמדים במסגרת מדעי היהדות מקיפה מגוון נושאים: המקרא וספרות חז"ל, ההגות והפילוסופיה היהודית, תולדות עם ישראל ועוד

לרשימת הקורסים

הופעות בתקשורת