ידיעון תשפ"ה

לימודי תעודה בלימודי מגדר

התכנית לתעודה בלימודי מגדר היא תכנית לימודים בין תחומית שמיועדת לבעלי תואר ראשון במדעי הרוח או מדעי החברה. התכנית מתאימה לכל מי שמעוניינים להעמיק את הידע שלהם בתחום המגדר: נשות ואנשי חינוך, יועצות ויועצים להוגנות מגדרית, פעילות ופעילים חברתיים, מומחים מתחום משאבי האנוש, השיווק והפרסום.

הגשת מועמדות

הגשת המועמדות ללימודי תעודה תעשה בצורה מקוונת. את טופס המועמדות ניתן להגיש באופן שוטף במהלך כל השנה (למרות שהרישום לקורסים מתקיים במועדים מסויימים בלבד).

הגשת המועמדות צריכה להיות מלווה במסמכים רשמיים על לימודיך הקודמים, אותם יש לשלוח בדואר למרכז להישגים לימודיים בקריית האו"פ ברעננה או להגיש, בתיאום מראש, באחד ממרכזי הלימוד של האו"פ.

המסמכים הנדרשים הם תעודת גמר של התואר הראשון (‏או אישור זכאות‎)‏ כולל גיליונות הציונים (מסמך מקורי או עותק מאושר).

החלטת ועדת הקבלה תקפה לשנתיים בכפוף לתכנית הלימודים הנהוגה בסמסטר ההרשמה לתכנית.

אפשר לצרף צילומי תעודות ומסמכים באחד מן התנאים הבאים:

  • לצילומים יצורף אישור נוטריוני.

  • הצילומים אושרו (לאחר הצגת המקור) במרכז ההישגים הלימודיים בקריית האו"פ ברעננה.

  • הצילומים אושרו (לאחר הצגת המקור) על-ידי יועצים במרכזי הלימוד ברחבי הארץ. (‏מידע על המקומות בהם פועלים יועצים אפשר למצוא כאן‎).

סטודנטים או בוגרים של האו"פ יכולים להגיש מועמדות מקוונת, ללא צורך בהגשת מסמכים נוספים.

הגשת המועמדות כרוכה בתשלום. הסכום לתשלום מפורט בפרק ההרשמה (‏‏טבלה 3: תשלומים אחרים‎‎)‏‏ באתר האו"פ. דמי הגשת המועמדות אינם מוחזרים בכל מקרה.

פירוט הקורסים בתכנית

יש ללמוד שבעה קורסים בהיקף כולל של 36-27 נ"ז (ובנוסף 2 נ"ז בגין כתיבת  עבודה סמינריונית בקורס 12437)[3365] ולעמוד בדרישות הבאות:

קורסי חובה - שלושה או ארבעה כמפורט ברשימה הבאה:

קורסי בחירה- שלושה או ארבעה מתוך הרשימה הבאה:

מתכונת הלימודים

המסלול של לימודי תעודה במגדר מחייב לימוד של שבעה קורסים, כאשר הקורס הראשון אותו יש ללמוד הוא הקורס מבוא ללימודי מגדר (10680). כמו כן חייבים הלומדים בכתיבת עבודה סמינריונית בקורס סמינר מחקר בנושא פמיניזם ומגדר (12437).

 

הסטודנטים מקבלים את כל חומרי הלימוד לפני תחילת הסמסטר. חומרי הלימוד הם בדרך כלל ספרים, מקראות מאמרים ומדריכי למידה. כל קורס מלווה באתר קורס המהווה חלק בלתי נפרד מרכיבי ההוראה והלמידה.

בכל קורס מתקיימים מפגשי הנחיה במהלך הסמסטר, משך כל מפגש בין שעתיים לשלוש. המפגשים מתנהלים בשעות אחר הצהרים או הערב. פרטים על היצע הקורסים בכל סמסטר אפשר למצוא בטבלת הקורסים השנתית באתר האוניברסיטה הפתוחה.

 

כיוון שכל חומר הלימוד נשלח לסטודנטים ומותאם ללמידה עצמית, ההשתתפות במפגשי ההנחייה היא בגדר המלצה בלבד. עם זאת בחלק מהקורסים ההשתתפות במפגשי ההנחייה היא חלק מחובות הלומדים בקורס.

משך הלימודים

משך הלימודים נתון לבחירת הסטודנטים. אפשר לסיים את כל החובות ללימודי תעודה במגדר תוך שנת לימודים אחת, אך אפשר גם לפרוס את הלימודים על פני זמן ממושך יותר.

לקבלת ייעוץ ומידע נוסף ניתן לפנות אל יועצות התכנית:

ד"ר דפנה הירש: dafnahi@openu.ac.il

ד"ר רעות איצקוביץ-מלכה: reutim@openu.ac.il

הערות

3365

סטודנטיות וסטודנטים שלמדו את הקורס סמינר מחקר בנושא פמיניזם ומגדר‏ 12437 לפני סמסטר א2025, לא יקבלו 2 נ"ז נוספות על כתיבת העבודה הסמינריות בקורס.

104

בקורס זה חובה לכתוב עבודה סמינריונית.

638

יש ללמוד את הקורס מבוא ללימודי מגדר (10680) לפני לימוד קורס זה. למידה במקביל של שני הקורסים מחייבת אישור של מרכז/ת ההוראה.

34

שם הקורס השתנה. השם הקודם מופיע בהערת רגל בתאור הקורס.

639

הקורס להבין סרטים:מבוא לאומנות הקולנוע (10640) הוא תנאי קבלה ללימוד קורס זה.

640

כתיבת עבודה סמינריונית בקורס זה תתאפשר רק למי שקיבלו ציון 85 ומעלה בבחינת הגמר.

641

קורס אחד בתרבות חז"ל או בהיסטוריה של עם ישראל הוא תנאי קבלה ללימוד קורס זה. המבקשים להרשם לקורס אך אינם עומדים בתנאי קבלה זה יוכלו לפנות למרכז/ת ההוראה בקורס.

642

הרישום לקורס מותנה באישור מרכז/ת ההוראה בקורס.

 

 

הודעה חשובה

החל משנת הלימודים תשפ"ב (סמסטר א2022) חל שינוי במבנה תכניות הלימודים לתואר בוגר באו"פ

לפרטים נוספים