לימודי המוסיקה במחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות באוניברסיטה הפתוחה כוללים קורסים למתחילים שאין להם כל רקע במוסיקה או שיש להם רקע מועט בלבד, יחד עם קורסים למוסיקאים מנוסים יותר ואף למורים למוסיקה. הקורסים במוסיקה משלבים האזנה למוסיקה עם דיון תאורטי בשפת המוסיקה, בסגנונות מוסיקליים, בצורות ובסוגות מוסיקליות ובתולדות המוסיקה. בתוך כך נערכת היכרות עם ספרות המוסיקה לתקופותיה.

ספרי האוניברסיטה הפתוחה בתחום המוסיקה  זוכים להערכה רבה ונלמדים במוסדות לימוד שונים ברחבי הארץ. כמו כן הם מתאימים גם ללמידה עצמית. כל הקורסים מלוּוים בהקלטות וחלקם גם בסרטי וידאו.

תכנית הלימודים לתואר בהדגשת מוסיקה משלבת את הקורסים במוסיקה עם קורסים נוספים לבחירה חופשית ממבחר הקורסים במדעי הרוח או במדעי החברה המוצעים באוניברסיטה הפתוחה. כן מוצעת חטיבה במוסיקה לשילוב בתארים חד-חוגיים רבים. קורסים במוסיקה משולבים גם בתואר הרב-תחומי באמנויות (חד-חוגי או חוג).

התואר בהדגשת מוסיקה מאפשר להמשיך ללימודים לתעודת הוראה במוסיקה ולתואר שני במוסיקולוגיה ובתרפיה במוסיקה במוסדות אקדמיים אחרים (בהשלמות הנדרשות).