האוניברסיטה הפתוחה מקיימת תכנית לימודים ייחודית לתואר אקדמי ראשון (B.A.) בחשבונאות עם חטיבה בכלכלה. מטרת התכנית היא להכשיר את בוגריה לקבלת רשיון רואה חשבון מוסמך ולמילוי תפקידי ניהול מרכזיים בתחום החשבות והכספים במשק הפרטי והציבורי.

הסטודנטים בתכנית לומדים במסגרת זמן גמישה וקובעים בעצמם את קצב ההתקדמות שלהם, ונהנים משיטת הלימוד הייחודית של האוניברסיטה הפתוחה: אפשרות ללימוד עצמי באמצעות ספרי הלימוד ואתרי הקורסים, ובחירה בין קורסים פרונטליים בקבוצות לימוד או קורסים מקוונים אינטראקטיביים.

התכנית כוללת לימודים במספר תחומים: חשבונאות פיננסית, ביקורת חשבונות, חוק ומשפט, מסים, מדעי הניהול וחשבונאות ניהולית, כלכלה ושיטות כמותיות. בנוסף לכך, כוללים הלימודים חטיבה בכלכלה שמטרתה להעמיק את הידע האקדמי של בוגרי התכנית.

סטודנטים שיסיימו את לימודיהם לקראת התואר בוגר אוניברסיטה בחשבונאות עם חטיבה בכלכלה יקבלו פטור מבחינות מועצת רואי חשבון "ביניים חלק א", "ביניים חלק ב" ו"סופיות חלק א" (ללא חשבונאות פיננסית ודיני מסים א). בנוסף יינתן פטור מן הבחינה בחשבונאות ניהולית מתקדמת ב"סופיות חלק ב". עם גמר לימודיהם, בוגרי התכנית יהיו רשאים להתחיל בהתמחות (סטאז') בראיית חשבון ובלימודי שנת השלמה.

עוד על מקצוע ראיית החשבון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

הבוגרים שלנו מספרים

הבוגרים שלנו