לאוניברסיטה הפתוחה תכנית לימודים לתואר אקדמי ראשון (B.A.) בחשבונאות עם חטיבה בכלכלה. מטרת התכנית היא להכשיר את בוגריה לקבלת רשיון רואה חשבון מוסמך ולמילוי תפקידי ניהול מרכזיים בתחום החשבות והכספים במשק הפרטי והציבורי.

הסטודנטים בתכנית לומדים בשיטת הלימוד הייחודית של האוניברסיטה הפתוחה, הכוללת אפשרות ללימוד עצמי באמצעות ספרי הלימוד ואתרי הקורסים, ובחירה בין קורסים פרונטליים בקבוצות לימוד או קורסים מקוונים אינטראקטיביים. הקורסים השייכים לתחומי החשבונאות מחייבים למידה של התיאוריה בחשבונאות וישומה, ולכן שיטת ההוראה מקפידה לשלב בין הרצאות פרונטליות או מקוונות לבין תרגול פרונטלי או מקוון.

התכנית כוללת לימודים במספר תחומים: חשבונאות פיננסית, ביקורת חשבונות, חוק ומשפט, מסים וחשבונאות ניהולית. בנוסף לכך, כוללים הלימודים חטיבה מורחבת בכלכלה שמטרתה להעמיק את הידע האקדמי של בוגרי התכנית במערכות מידע ובכלכלה.

סטודנטים שיסיימו את לימודיהם לקראת התואר בוגר אוניברסיטה בחשבונאות עם חטיבה מורחבת בכלכלה וירצו לעמוד בדרישות מועצת רואי חשבון לקבלת רשיון רואה חשבון:
- יקבלו פטור מבחינות מועצת רואי חשבון "ביניים חלק א", "ביניים חלק ב" ו"סופיות חלק א", ויידרשו לגשת לחלק מבחינות "סופיות חלק ב", כפי שייקבע מעת לעת ע"י מועצת רואי חשבון.
- יהיו רשאים להתחיל בהתמחות (סטאז') בראיית חשבון.

עוד על מקצוע ראיית החשבון

הדרך לרשיון רואה חשבון

הבוגרים שלנו מספרים

הבוגרים שלנו