היסטוריית המעבדה

המעבדה לפסיכולוגיה ולחינוך באוניברסיטה הפתוחה הוקמה בדצמבר 2000, על שטח של חדר וחצי באזור המרחב הפתוח של בנין האוניברסיטה הפתוחה ברמת אביב.

המעבדה שימשה בתחילה לביצוע ניסויים בתחומי מחקר שונים ע"י סגל המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה. בשלב מאוחר יותר, היתה המעבדה גם בשימושם של סטודנטים לפסיכולוגיה, אשר נדרשו לבצע ניסויים ממוחשבים, כחלק מדרישות עבודה סמינריונית אמפירית הדרושה להשלמת התואר שלהם.

מאז אוקטובר שנת 2001, סטודנטים הלומדים לתואר במסגרת המחלקה, נדרשים להשתתף במחקרים פסיכולוגיים. דרישה זו היא תנאי הכרחי לכל קורסי הפסיכולוגיה המתקדמים (למעט הקורס: היסטוריה של הפסיכולוגיה). מסמך המאשר כי סטודנט מילא את דרישת השתתפות מחקר- מונפק לתלמידים שהשתתפו בלפחות שלוש שעות של מחקר. ימי מחקר מרוכזים מחקר נערכים במעבדה מאז מארס 2003, שבמהלכם מתבצעים בו זמנית כמה ניסויי מחקר, והסטודנטים נוטלים בהם חלק.

עם המעבר לרעננה בספטמבר שנת 2004, הועברה המעבדה למיקומה החדש, אשר משתרע על פני 80 מ"ר, כולל חדר מרכז שליטה, חדר תצפית ושישה חדרי ניסוי. המעבדה נתרמה על ידי הברון רוברט דה רוטשילד לזכרם של אביו, אלן דה רוטשילד, ורעייתו, דברה דה רוטשילד.