בואו להעביר את אהבת המילה הכתובה גם לדור הבא.

התכנית ללימודי תעודת הוראה בספרות מסייעת בפיתוח החשיבה ובמתן כלים מעשיים להוראת ספרות בבתי ספר העל-יסודיים.

בתכנית לתעודת הוראה בספרות מושם דגש על המאפיין הדיאלוגי של הטקסט הספרותי. בנוסף, הסטודנטים לומדים ומתנסים בבניית מערכי שיעור בספרות המעודדים חשיבה, דיאלוג, פרשנות וביקורת.

התכנית מתמקדת ביצירת קשרים בין החומר הנלמד לבין חיי היום-יום של בני ובנות הנוער, בפיתוח חשיבה ובהענקת מקום ליצירת דיאלוג עם התלמידים והתלמידות. כך, היצירה הספרותית משמשת את המורים והתלמידים כבסיס למפגש עם החיים עצמם.

למי מיועדת התכנית?

לימודי תעודת הוראה בספרות מתאימים לבעלי תואר בוגר של האוניברסיטה הפתוחה באחת מהתכניות בספרות, במדעי הרוח או במדעי הרוח והחברה, שעמדו בדרישות החובה, ולבעלי תואר בוגר בספרות מאוניברסיטאות אחרות, המבקשים לקבל הכשרה להוראת ספרות בבתי ספר על-יסודיים בישראל.

תנאי קבלה לתכנית

• יתקבלו לתכנית מי שסיימו תואר ראשון בתחום מתאים או שהם בשנת לימודיהם האחרונה לתואר בספרות עם ממוצע ציונים של 75 לפחות.

• אתם במהלך הלימודים לתואר ראשון האוניברסיטה הפתוחה ורוצים להגיש מועמדות? הגשת מועמדות ללימודי תעודת הוראה בספרות תתאפשר לאחר שצברתם לפחות 60 נ"ז בקורסים לתואר הראשון בממוצע של 75 לפחות, בכללן לפחות 48 נ"ז בספרות, קורס מתקדם אחד, עבודה סמינריונית אחת בספרות לפי דרישות התכנית.

• סטודנטים בעלי תואר ראשון בתחום אחר יוכלו להתקבל ללימודי תעודת ההוראה עם השלמות לפי החלטות ועדת הקבלה.

הקורסים בתכנית

הלימודים בתכנית חושפים את הסטודנטים והסטודנטיות לקורסים מעשירים ומרתקים מתחומי החינוך והספרות.

כך, בתחום הספרות תתוודעו לקורס "מרכז או שוליים: שיח זהויות בספרות הישראלית", שעוסק בשיח הזהויות בחברה הישראלית כפי שהוא משתקף בספרות של ארבע קבוצות בישראל: פלסטינים אזרחי ישראל, מזרחיים, יוצאי ברית המועצות לשעבר ויוצאי אתיופיה; ולקורס "החיזיון השקספירי", בו תפגשו את הטקסטים השקספירים ותפתחו את כושר הקריאה וההבנה של טקסטים דרמטיים.

בתחום החינוך, הקורס "הוראה: מקצוע, אומנות, אמנות?" נועד להציג בפני הסטודנטים מגוון של פילוסופיות חינוכיות, שעליהן מושתת עיסוק ההוראה מאז ימי קדם ועד היום.

כל הקורסים מופיעים בתכנית הלימודים.

לצפייה בתכנית הלימודים

 

עוד מידע שיעניין אותך