לדף של פרופ' ערן חיות

פרופ' ערן חיות - ראש התכנית למדעי הקוגניציה

פרופ' ערן חיות הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית. מחקרו מתמקד בתחום הקשב ובקרה ובמיוחד בתפקוד הקשב תחת איום.

לדף של פרופ' ערן חיות

לדף של פרופ' טל מקובסקי

פרופ' טל מקובסקי

פרופ' מקובסקי הוא פסיכולוג קוגניטיבי שחוקר את האופן בו אנשים מייצגים את העולם החזותי, החל משלב התפיסה, דרך תהליכי קשב וזיכרון עבודה ועד לזיכרון ארוך-טווח. השאלות שבהן הוא עוסק נוגעות בהיבטים שונים של המערכת הקוגניטיבית: מה הקשר בין קשב וזיכרון עבודה? כיצד משמעות משפיעה על הזיכרון החזותי? כיצד אנשים מתכוננים לגירויים מאיימים או מסיחים? מה בדיוק לומדים בלמידה חזותית לא מודעת? האם מנח גוף יכול להשפיע על הקוגניציה? ועוד

לדף של פרופ' טל מקובסקי

 
לדף של פרופ' נעם שנטל

פרופ' נעם שנטל

תחום המחקר של פרופ' שנטל נקרא ביולוגיה חישובית, ונמצא בתפר שבין מדעי המחשב לבין ביולוגיה. פרופ' שנטל עובד בשיתוף פעולה הדוק עם ביולוגיים נסיינים (ראו אתר קבוצת המחקר) ומנסה לפתח כלים חישוביים על מנת לענות על שאלות המחקר הביולוגיות. 

לדף של פרופ' נעם שנטל

לדף של ד"ר דורית סגל

ד"ר דורית סגל

ד"ר דורית סגל חוקרת את הקשר בין תפקודים קוגניטיביים שאינם שפתיים לבין תפקודי שפה באנשים חד לשוניים לעומת אנשים דו לשוניים ובאנשים עם הפרעת קשב. המחקר הנוכחי שלה עוסק באופן שבו תפקודים קוגניטיביים מעורבים בתהליך הקריאה ובקשר שבין היכולת לעבור משפה לשפה ליכולת לעבור מנקודת מבט אחת לאחרת. ד"ר סגל היא גם קלינאית תקשורת. המחקר שלה צמח מתוך העבודה הקלינית והיא שואפת לחבר בין העולם הקליני לעולם המחקרי. 

לאתר האישי

לדף של ד"ר דורית סגל

לדף של פרופ' אלישי עזרא צור

פרופ' אלישי עזרא צור

המחקר של פרופ' אלישי עזרא צור עוסק בממשק שבין מדעי המחשב, מדעי המוח, הנדסת חשמל ורובוטיקה. לאלישי תארים ראשונים במדעי החיים (B.Sc) ובמדעי הרוח (B.A) מן האוניברסיטה הפתוחה, מוסמך במדעי המחשב (M.Sc) מן המרכז הבינתחומי בהרצליה, מוסמך ודוקטורט בביו-הנדסה (M.Sc, PhD) מן האוניברסיטה העברית בירושלים ופוסט-דוקטורט במדעי המוח ממכון וייצמן למדע, והוא מוביל את המעבדה להנדסה נוירו-ביומורפית באוניברסיטה הפתוחה.

לדף של ד"ר נורית מלניק

ד"ר נורית מלניק

ד"ר נורית מלניק היא בלשנית מהמחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות. מחקריה מתמקדים בתחביר, ובייחוד בתחביר העברי. גישתה התיאורטית משלבת בין דקדוק פורמלי-גנרטיבי לבלשנות מבוססת-שימוש. בעבודתה היא מגשרת בין מחקר בלשני תיאורטי, מדעי הקוגניציה, בלשנות חישובית ובלשנות קורפוסים.

לדף של ד"ר נורית מלניק

לדף של ד"ר רביד דורון

ד"ר רביד דורון

ד"ר רביד דורון הוא מרצה בכיר במחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, וראש המעבדה לפסיכוביולוגיה במרכז הרפואי הדסה עין כרם, המתמקדת בפיתוח תרופות צמחיות לחרדה ודיכאון.

לדף של ד"ר רביד דורון

לדף של פרופ' נורית גרונאו

פרופ' נורית גרונאו

פרופ' נורית גרונאו היא פסיכולוגית קוגניטיבית. מחקריה מתמקדים בתפיסה, בקשב ובזיכרון חזותי. היא בוחנת את היעילות שבה מנגנון הקשב מסייע לנו לברור גירויים בשדה החזותי, ואת הגורמים שמשפיעים על היכולת לבצע אינטגרציה בין הגירויים. מחקריה עוסקים באופן שבו אנשים זוכרים פרטים של עצמים בודדים ושל סצנות שלמות בעולם חזותי דינמי ובר-חלוף, ובמרכיב הסמנטי של העיבוד של עצמים ושל סצנות.

לאתר המעבדה לקוגניציה חזותית

לדף של פרופ' נורית גרונאו

לדף של פרופ' אמיר הורוביץ

פרופ' אמיר הורוביץ

פרופ' הורוביץ הוא פילוסוף וחבר סגל בכיר במחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה.

לדף של פרופ' אמיר הורוביץ

לדף של פרופ' גתית קוה

פרופ' גתית קוה

פרופ' גתית קוה היא נוירופסיכולוגית וראש המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה​. מחקריה מתמקדים באופן שבו יכולות מילוליות משתנות לאורך החיים, מילדות ועד זיקנה, באנשים בריאים ובאנשים עם מחלות מוחיות, ובייחוד במחלת אלצהיימר. היא פיתחה מבחנים שבודקים שליפת מילים, אוצר מילים, זיכרון ויכולות חשבוניות, ובחנה אילו ביצועים נחשבים תקינים בכל גיל. מחקרים אלה הצביעו על התחומים שבהם חל שיפור ככל שאנשים מזדקנים, כגון אוצר המילים ויכולת האיות. הכלים שפיתחה פרופ' קוה משמשים קלינאיות וקלינאים רבים באבחון של הפרעות בתקשורת, לקויות למידה, דמנציה ופגיעות מוחיות כתוצאה מחבלות, ועבודתה מחברת בין האקדמיה לבין השדה הנוירופסיכולוגי-שיקומי בישראל.

לדף של פרופ' גתית קוה

לדף של ד"ר יעל סידי

ד"ר יעל סידי

ד"ר יעל סידי היא חברת סגל במחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה וחברה בתכנית לתואר שני בחינוך בתחום טכנולוגיות ומערכות למידה. מחקריה מתמקדים בתהליכים מטה-קוגניטיביים בהקשר של מטלות מגוונות, כגון חשיבה יצירתית ופתרון בעיות, ובהשפעות של הטמעת טכנולוגיות מתקדמות בלמידה. ד"ר סידי חברה בהנהלת המרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה.

לדף של ד"ר יעל סידי

לדף של ד"ר יאיר בן חיים

ד"ר יאיר בן חיים

ד"ר בן חיים הוא חבר סגל במחלקה למדעי הטבע והחיים. מחקרו מתמקד במשפחת הקולטנים מצומדי חלבון G. קולטנים אלה מהווים את אחת מדרכי התקשורת העיקריים בין העולם החיצוני לתוך הגוף ובין תאים בגוף בכלל ובמערכת העצבים בפרט. הם ממירים אותות פיסיקליים (אור) וכימיים (ריח, וטעם ונוירוטרנסמיטרים) לתהליכים תאיים שמאפשרים לגוף לפעול ולהגיב. ד"ר בן חיים משתמש בשיטות מולקולריות, ביוכימיות ואלקטרופיזיולוגיות כדי לנסות להבין את המנגנונים שמבקרים את פעילותם של קולטנים אלה ברמה התאית והמולקולרית.

לדף של ד"ר יאיר בן חיים

ד"ר רונן צדקה

ד"ר רונן צדקה

ד"ר צדקה הוא מרכז הוראה במחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות ובתכנית לתואר ראשון במדעי הקוגניציה באוניברסיטה הפתוחה, ועמית הוראה בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת ת"א. התואר השני שלו הוא בחקר מוח (תגובות תאים בודדים, פלסטיות מוחית) והדוקטורט בפילוסופיה של מדעי הקוגניציה. תחומי העניין שלו הם פילוסופיה של הנפש ושל מדעי הקוגניציה, וקוגניציה ויצירה תרבותית (קוגניציה וקולנוע וקוגניציה וספרות). הוא יועץ התכנית למדעי הקוגניציה.