במקביל ללימודים החל קריצלר במסע ההתברגות בתעשיית ההייטק. הוא התחיל מתחתית שרשרת המזון ובנה את מעמדו בהדרגה. תפקידו הראשון היה כמטמיע בחברת מטריקס ומשם המשיך לחברת וואן-ביט גלובל, העוסקת באופטימיזציית מלאים ע"פ תורת האילוצים. בתפקידו הרבה לנסוע לחו"ל לטובת ניהול פרויקטים של הטמעה בחברות לוגיסטיקה גדולות. "זה היה קלאסי", הוא אומר, "הייתי מבלה שעות במטוסים וניצלתי את הזמן הזה להשלים שיעורים ולכתוב עבודות. כשהייתי נוחת הייתי מיישם את הדברים שלמדתי בעבודת שטח".
ניהול פרויקטים גם בתוך המשפחה
את יתרונות הלימוד האקדמי קריצלר זכה ליישם גם מחוץ לתעשיית ההייטק - בביזנס המשפחתי. בשנת 1991 הקים אביו של קריצלר את פיפו-פייפר, חברה המספקת שירותים לחברות ולעסקים. העסק התפתח בתחומים כמו ריהוט משרדי, מיכון לעסק, קופות וכל מה שעסק זקוק לו, ויצר לעצמו מוניטין מבטיח הרבה מעבר לגבולות העיר – אבל הגיע לתקרת הזכוכית שאליה מגיע כל עסק קטן בשלב מסוים.
האב, ששמע מיורש העצר נסים ונפלאות על לימודיו באוניברסיטה, החליט לתת לו צ'אנס להראות לו איך נראית עבודה בניהול פרויקטים בעידן הדיגיטלי. קריצלר ג'וניור שלף את הלפטופ והתחיל לעבוד: בחן מלאים אופטימליים, איתר צווארי בקבוק, הכניס את הכול לטבלאות מסודרות, ניתח את המידע ושיפר אופרציות. אחר כך הוא ישב עם האב, סיכם את הממצאים ועיצב איתו אסטרטגיה ניהולית להמשך. ומה קרה בהמשך? העסק זינק בצורה מטאורית.
"אבא שלי, אדם עם ראש פתוח, אמר לי 'בוא נראה על מה אתה מדבר'", מספר קריצלר בחיוך, "בדיעבד זה היה צעד מאוד משמעותי לעסק שלו. ההצלחה גרמה לזה שגורמים חיצוניים התעניינו בו והעסק עבר מיזוג בשווי שוק שמקביל למשהו כמו פי 3 ביחס לערך של העסק בתקופה שקדמה למהלך שהובלנו".
אפשר להגיד שההשקעה של ההורים בשכר הלימוד שלך החזירה את עצמה.
"בהחלט", אומר קריצלר בחיוך רחב, "לשלוח אותי לאוניברסיטה הפתוחה היה מהלך מאוד בריא גם לעסק המשפחתי".
גם אתם רוצים להשתלב כמנהלי פרויקטים? בואו ללמוד תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה הפתוחה.