אתם דורשים מהמצטיינים שלכם לשמור על ממוצע ציונים גבוה ולבנות לעצמם מערכת מאוד אינטנסיבית. זה משאיר להם גם זמן לעבוד?
"מקצתם עובדים במשרה חלקית, אך רובם מנצלים את ההזדמנות להתרכז רק בלימודים. זה אינדיבידואלי. לנו חשוב שעיסוקים אחרים לא יבואו על חשבון התקדמות בלימודים, ושיישאר לסטודנטים די זמן לפעילויות המיוחדות שהתוכנית הזו כוללת. אך בסופו של דבר צריך לזכור שאנחנו עוסקים באוכלוסיית מצטיינים – אלה סטודנטים שמטבעם ניחנו במוטיבציה גבוהה, בסקרנות וביצירתיות. הלוא הם אותרו בזכות העובדה שהם מסוגלים לעשות הרבה יותר מאחרים. אז כן, חלקם יתחילו לעבוד בתחום תוך כדי הלימודים. אחרים ימתינו וינצלו את העובדה שהלימודים מרוכזים בפרק זמן של שלוש שנים בלבד למצטייני מדעי המחשב או בארבע שנים בלבד ללימודי הנדסת תוכנה".
איך מתקבלים לתוכנית המצוינות?
תוכנית המצוינות לתואר ראשון במדעי המחשב ובהנדסת תוכנה מיועדת לסטודנטים שסיימו סמסטר ראשון בלימודי התואר בהצטיינות יתרה (ממוצע 95 ומעלה). בנוסף, קיים אפיק קבלה מיוחד למי שטרם החל בלימודי התואר אולם הפגין הישגים יוצאי דופן בתחום (לדוגמה, זכייה באולימפיאדה מדעית). הקבלה לתוכנית היא על בסיס תחרותי, שכן היצע המקומות בכל מחזור מוגבל – והקבלה מותנית בריאיון קבלה אישי.
"כל מועמד ראוי המצטיין בלימודים יכול להתחרות על מקום בתוכנית המצוינות", אומר פרופ' לורנץ, "מובן שהתוכנית הזו מעמידה רף קבלה גבוה מאוד, אבל אני מאמין בהנגשה רחבה של ההשכלה הגבוהה בכלל ושל תוכניות מצוינות בפרט. אני שמח שכבר במחזור הראשון שלנו הצלחנו ליצור תמהיל מגוון של סטודנטים. יש לנו שילוב של בנות ובנים, חילונים ודתיים, תלמידי תיכון וחיילים משוחררים. אין לי ספק שזו תהיה המגמה גם בהמשך, ושהתוכנית הזו תוכל לקדם סטודנטים מצטיינים, לרבות כאלה שלא היו יכולים להתקבל למסגרות אחרות. מטרתנו בתוכנית המצוינות היא לאפשר להם לממש את הפוטנציאל שלהם ולאפשר לאוניברסיטה הפתוחה לממש את הפוטנציאל שלה".