בואו נעשה סדר. נתחיל בבסיס. העיקרון הראשון של כל מולטי-טאסקר מצליח הוא ארגון נכון של הזמן. הכינו לעצמכם סדר יום – זה יכול להיות בראש, אבל עדיף להיעזר ביומן, באפליקציה ייעודית, בטבלה או אפילו בסתם פתקית משימות יומית. ואל תעצרו בלו"ז יומי. בצעו תיעדוף למשימות שמחכות לכם גם בעתיד הבינוני והרחוק, ואל תהססו לנג'ס לעצמכם עם תזכורות על דד ליינים מתקרבים. זו השקעה קטנה שמניבה תגמולים גדולים.
מצאו נקודות ממשק בין האקדמיה לקריירה. חפשו את המקומות שבהם הלימודים משיקים לקריירה שלכם ונצלו את הידע שצברתם באקדמיה כדי להתקדם בעבודה. נשמע בסיסי? בצדק, וזה עובד כמובן גם הפוך: מצאו את הנקודות שבהן הניסיון המקצועי שלכם יכול להזין אתכם בלימודים ומצאו דרך לצמוח משם. זה יפתח אתכם מקצועית ויקדם אתכם אקדמית.
נסו להתממשק עם החיים עצמם. וכמובן, ואל תעצרו בזה: קחו את החוויות העמוקות שמוליכות אתכם בחיי היומיום ומצאו דרך לתרגם אותן למנופי צמיחה – הן בעבודה, הן בלימודים. אם העבודות שתכתבו באקדמיה יישאבו מתוך חיי היומיום שלכם, סביר להניח שזה יבוא לביטוי בציון – וחשוב לא פחות, שזה ישפיע לטובה גם על שגרת היומיום שלכם.
מעניין לעניין – שיהיה מעניין. כהמשך ישיר לסעיף הקודם, עשו לעצמכם טובה ואל תלמדו רק "מה שצריך". בחרו תחומים שיעניינו אתכם, שיוכלו להכניס לכם עומק לחיים, שיוכלו לקדם אתכם מקצועית בקריירה.
אל תשכחו להכניס משמעות לעשייה. אם הגעתם לשלב בחיים שבו העבודה שלכם מתנהלת "על אוטומט", לימודים בנושאים עם אמירה חברתית או בנושאים מרחיבי אופקים יכולים לתת לכם ערך מוסף שלא ציפיתם לו ולספק לכם זריקת עידוד מורלית שתקדם אתכם גם בקריירה ותשפיע לטובה על החיים שאחרי העבודה.
אל תוותרו על גמישות. בדקו את עצמכם – מה בחיים שלכם לא יכול להשתנות בשום פנים ואופן ואיפה אתם יכולים להרשות לעצמכם להתגמש. בחרו מסגרת אקדמית שתענה ליכולות האלה שלכם. אל תכניסו את עצמכם לעומס לימודים בלתי אפשרי, אל תתעקשו על מסגרות שלא מאפשרות לכם להסתנכרן עם המטלות הנוספות שלכם בחיים ואל תיקחו על עצמכם משימות שיפגעו במה שהשגתם עד כה. רק כך תמצאו את שביל הזהב בדרך לריבוי משימות שיאפשר לכם צמיחה וסיפוק.
ולסיום, עכשיו כשהגעתם עד לכאן – מותר לשאול כמה דברים ביצעתם במקביל לקריאת המאמר?