כך תהיו מולטי-טאסקרס

לימודים אקדמיים או טיפוח קריירה? בעידן הנוכחי כבר לא צריך לבחור • כמה טיפים שיסייעו לכם לפתח את יכולת ריבוי המשימות שלכם

בואו נעשה מבחן עצמי פשוט: כשאתם ניגשים למשימה שגרתית – כמו, נניח, קריאת המאמר שלפניכם, האם אתם מנטרלים את עצמכם מהפרעות חיצוניות? מה לדעתכם הסיכוי שתגיעו למילה האחרונה בטקסט הזה מבלי לבדוק הודעות בטלפון או מה חדש בפיד שלכם בפייסבוק תוך כדי? ואולי אתם בכלל מהז'אנר שלא יכול לנהל מטלה מבלי לעצור באמצע להכין קפה או להכניס כביסה למכונה?

כך או אחרת, בין אם נתתם על זה את הדעת או שלא, סביר להניח שגם אתם כבר מזמן נשאבתם לעידן המולטי-טאסקינג. ואמנם, כיום קשה לחשוב על מציאות שממוקדת בעשייה חד ערכית, כמו פעם. זוכרים איך זה היה? או שצופים בטלוויזיה או שמכינים שיעורים, או שיושבים לקפה עם אמא או שכותבים הודעה לחברים, או שאוכלים או שמצלמים. באמת, פעם דברים היו עובדים ככה.

ופעם גם היה מקובל שסטודנטים מתרכזים רק בלימודים – ושאנשים עובדים ובעלי משפחות לא מוצאים זמן לאוניברסיטה. כן, כן, היו זמנים כאלה. איזה מזל שאנחנו כבר מזמן בעידן של מולטי-טאסקינג ולא צריך יותר לבחור.

מה זה בכלל מולטי-טאסקינג?

מולטי-טאסקינג היא היכולת להתמודד עם ריבוי משימות והאפשרות לשאת בכמה תחומי אחריות בו זמנית, מבלי שהדבר יפגע ביכולת הביצוע שלנו. כפועל יוצא מכך, אנשים שבוחרים באורח חיים הבנוי על עשייה מרובת משימות הם אנשים שנדרשים לנצל את הזמן שלהם בצורה יעילה, ממוקדת ומחושבת.  

תוכניות הלימוד באוניברסיטה הפתוחה הן הקרקע האידיאלית למולטי-טאסקרים שמחפשים לשלב בחייהם לימודים אקדמיים, מבלי להידרש לוותר על התפתחות בקריירה או על זמן איכות משפחתי. האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת בחירה בין מגוון רחב של מסלולי לימוד, בקצב התקדמות אינדיווידואלי, כאשר פורמט הלימודים מאפשר לתמרן בין שיעורים מוקלטים ולמידה עצמית לבין נוכחות בכיתות. לא בכדי מעידים רבים מהסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה כי המסגרת האקדמית שיפרה אצלם יכולות של התייעלות, חלוקת קשב וניצול נכון של זמן.

נשמע מלחיץ? לא בהכרח. בהנחה שאתם לא קוראים את המאמר הזה מאשראם בהודו, סביר להניח שגם אצלכם ניצול זמן יעיל הוא עניין בסיסי שמלווה את שגרת היומיום. דרך נכונה לעשות זאת היא להימנע מהתייחסות לריבוי המשימות כאל "מטלות" ולחפש כיצד האתגר הרב כיווני מגביר את הסיפוק, ההנאה והעניין בחיים.  

הסודות של המולטי-טאסקרס

שלא יהיו לכם אשליות – ריבוי משימות הוא עניין מורכב, אפילו מאתגר. אבל, וזה דבר שחשוב לזכור,  אם עושים אותו נכון הוא יכול להיות מתגמל ומספק. יותר מזה, ברגע שעוברים למצב פעולה מולטי-טאסקינג ולומדים לנהל נכון את הזמן, הביצועים משתפרים מאליהם גם במשימות שבעבר מילאו את שגרת יומנו באופן אבסולוטי. אז איך עושים את זה? קבלו כמה טיפים בסיסיים.

בואו נעשה סדר. נתחיל בבסיס. העיקרון הראשון של כל מולטי-טאסקר מצליח הוא ארגון נכון של הזמן. הכינו לעצמכם סדר יום – זה יכול להיות בראש, אבל עדיף להיעזר ביומן, באפליקציה ייעודית, בטבלה או אפילו בסתם פתקית משימות יומית. ואל תעצרו בלו"ז יומי. בצעו תיעדוף למשימות שמחכות לכם גם בעתיד הבינוני והרחוק, ואל תהססו לנג'ס לעצמכם עם תזכורות על דד ליינים מתקרבים. זו השקעה קטנה שמניבה תגמולים גדולים.

מצאו נקודות ממשק בין האקדמיה לקריירה. חפשו את המקומות שבהם הלימודים משיקים לקריירה שלכם ונצלו את הידע שצברתם באקדמיה כדי להתקדם בעבודה. נשמע בסיסי? בצדק, וזה עובד כמובן גם הפוך: מצאו את הנקודות שבהן הניסיון המקצועי שלכם יכול להזין אתכם בלימודים ומצאו דרך לצמוח משם. זה יפתח אתכם מקצועית ויקדם אתכם אקדמית.

נסו להתממשק עם החיים עצמם. וכמובן, ואל תעצרו בזה: קחו את החוויות העמוקות שמוליכות אתכם בחיי היומיום ומצאו דרך לתרגם אותן למנופי צמיחה – הן בעבודה, הן בלימודים. אם העבודות שתכתבו באקדמיה יישאבו מתוך חיי היומיום שלכם, סביר להניח שזה יבוא לביטוי בציון – וחשוב לא פחות, שזה ישפיע לטובה גם על שגרת היומיום שלכם.

מעניין לעניין – שיהיה מעניין. כהמשך ישיר לסעיף הקודם, עשו לעצמכם טובה ואל תלמדו רק "מה שצריך". בחרו תחומים שיעניינו אתכם, שיוכלו להכניס לכם עומק לחיים, שיוכלו לקדם אתכם מקצועית בקריירה.

אל תשכחו להכניס משמעות לעשייה. אם הגעתם לשלב בחיים שבו העבודה שלכם מתנהלת "על אוטומט", לימודים בנושאים עם אמירה חברתית או בנושאים מרחיבי אופקים יכולים לתת לכם ערך מוסף שלא ציפיתם לו ולספק לכם זריקת עידוד מורלית שתקדם אתכם גם בקריירה ותשפיע לטובה על החיים שאחרי העבודה.

אל תוותרו על גמישות. בדקו את עצמכם – מה בחיים שלכם לא יכול להשתנות בשום פנים ואופן ואיפה אתם יכולים להרשות לעצמכם להתגמש. בחרו מסגרת אקדמית שתענה ליכולות האלה שלכם. אל תכניסו את עצמכם לעומס לימודים בלתי אפשרי, אל תתעקשו על מסגרות שלא מאפשרות לכם להסתנכרן עם המטלות הנוספות שלכם בחיים ואל תיקחו על עצמכם משימות שיפגעו במה שהשגתם עד כה. רק כך תמצאו את שביל הזהב בדרך לריבוי משימות שיאפשר לכם צמיחה וסיפוק.

ולסיום, עכשיו כשהגעתם עד לכאן – מותר לשאול כמה דברים ביצעתם במקביל לקריאת המאמר?

מוקד מתעניינים

3500* או 09-7782222, שלוחה 2

ימים א-ה בין השעות 20:00-8:30
ימי ו בין השעות 12:30-8:30
למעט בימים שבהם אין קבלת קהל באוניברסיטה כמפורט כאן.

Op-interest@openu.ac.il

ככה לומדים באוניברסיטה הפתוחה

ככה לומדים באוניברסיטה הפתוחה

איך נראה יום באוניברסיטה הפתוחה? צפו

עוד כתבות שיעניינו אתכם

איך לבחור תואר אקדמי שמתאים לכם?

איך לבחור תואר אקדמי שמתאים לכם?

האם לבחור תואר פרקטי או להקשיב ללב שלכם? מנהלת הייעוץ שלנו מציעה כמה טיפים חשובים

איך בוחרים מלגה?

לא חייבים לשבור חיסכון: מלגות ללימודים

אילו מלגות תוכלו לקבל באוניברסיטה הפתוחה? ואילו עוד מלגות מוצעות לסטודנטים בארץ? כל הפרטים

קראו את הראיון

"מה אפשר לעשות עם התואר הזה?"

רוצים ללמוד באוניברסיטה אבל לא בטוחים מה? • מנהלת מרכז קריירה -"אופג'וב" בראיון שיעשה לכם קצת סדר