נצלו את המומנטום: מה כדאי ללמוד לתואר שני?

בין אם להסבה מקצועית או לקידום בקריירה, למען הנפש או בשביל הראש – כל אחד מכם יכול לבחור מה ללמוד לתואר שני • קראו ותבינו

בעבור רבים מאיתנו סיום התואר הראשון הוא רגע מכונן. אבל הזמנים, כידוע, משתנים, ומה שבעבר נחשב לתו תקן נתפס היום כסטנדרט מינימלי. בדקתם מה המכנה המשותף לגורמים המנהיגים את הגופים המובילים במשק? ראיתם איך נראה מכרז לתפקיד ניהולי? עברתם על נקודות הזכות בתלושי המשכורת של עובדי המגזר הציבורי? לימודי תואר ראשון זה חשוב, אבל דומה שאין מנוס מלהגיד את זה: זה לא תמיד מספיק.

בואו נהיה פרקטיים – מה תלמדו לתואר שני?

כדי לענות על השאלה מה כדאי ללמוד לתואר שני, חשבו על היעד הסופי אליו אתם מכוונים. אם אתם מחפשים תואר שיקדם אתכם מקצועית – כדאי לשקול לימודי תואר שני במינהל עסקים. מסלול הלימודים כולל שלוש התמחויות פרקטיות לבחירתכם: שיווק, מימון וניהול פיננסי והתנהגות ארגונית – בהן תוכלו להתמקצע. מדובר בתכנית לימודים שמספקת ערך מוסך בדמות מפגש קבוע עם לא מעט גורמים (הן בקרב הסגל והן הסטודנטים) שמגיעים מתוך התעשייה. הנטוורקינג הזה, בין ממ"ן למבחן, שווה קידום חברתי ומקצועי שיעמיד אתכם בשורה של המועמדים להנהלה בפעם הבאה שיחפשו עובד לקידום.

אם הלימודים מבחינתכם מהווים תחנה בדרך אל המטרה, כדאי לכם לשקול מסלולי לימודים מאותו התחום בו למדתם בתואר הראשון, כמו מדעי המחשב או פסיכולוגיה חברתית. בשניהם תקבלו כלים מחקריים ויישומיים שיסייעו לכם להמשיך ולהתקדם במסלול המקצועי שייעדתם לעצמכם.

אחד היתרונות הבולטים בלימודי תואר שני הוא היכולת לתעל את ההשקעה בלימודים לטובת פיתוח עצמי וכיבוש תחומים שלא היו חלק מארגז הכלים האישי שלכם עד כה. היתרונות רבים: זו הזדמנות לסלול את הדרך להסבה מקצועית בתחום ידע אחר שמעניין אתכם והעשרת הידע המקצועי מתוך תחומי ידע אחרים.

וזו גם הזדמנות לשבור שגרה ולבחור מסלול שלא קשור ישירות לתואר הראשון ולקריירה שפיתחתם במהלך השנים. מועמדים לעבודה בעלי תארים מולטי-דיסציפלינריים נחשבים לאטרקטיביים ביותר: מעסיקים רבים נוטים לראות בעובדים בעלי תארים מתחומים שונים אנשים רחבי אופקים בעלי מנעד יכולות מרשים, בעלי יכולת לחשוב מחוץ לקופסה ולקדם את הארגון באספקטים יצירתיים.

כך למשל, אם חשוב לכם לשנות את פני הדורות הבאים במדינה, התוכנית הבין-תחומית ללימודי דמוקרטיה, או שמא דווקא המסלול לממשל ומדיניות ציבורית, יעמיק את היכרותכם עם מוסדות המדינה ועם האופן שבו הם מתמודדים עם צרכי הציבור. ואם דווקא עולם החינוך קרוב ללבכם, תוכלו לבחור בין שורה של מסלולים המשלבים פדגוגיה עם תחומים משיקים, כמו תואר שני בחינוך: טכנולוגיות ומערכות למידה, או המסלול למינהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך.

משהו בשביל הנפש, משהו בשביל הראש

אם המרוץ הקרייריסטי הוא לא בדיוק כוס התה שלכם או לחילופין, אתם במרוץ אבל צריכים פינוק לנפש, תוכלו למצוא מסלולי לימוד ששמים דגש על הרחבת אופקים ומיצוי יכולות אקדמיות בתחומי לימוד קלאסיים יותר. תוכלו להירשם לתואר מוסמך במסלול ללימודי תרבות, ולבנות תוכנית לימודים המשלבת בין תחומי העניין שלכם. המסלול הבין-תחומי יאפשר לכם להשתלם במגוון תפיסות ומתודות מתורות הספרות, התקשורת, האנתרופולוגיה, הסוציולוגיה, ההיסטוריה, הפסיכואנליזה, ההיסטוריה של המדעים, תולדות האמנות והמוזיקה.

שווה לתת מבט גם על המסלול למחשבה ביולוגית, מסלול יוצא דופן המשלב את חקר המדעים המדויקים ומתמקד בצדדים הפילוסופיים והחברתיים של מדעי האדם והטבע.

אם אתם יצורים חברתיים שזקוקים לבריינסטורמינג וההנחיה הפרונטלית היא הכח שמניע אתכם לחקור, כדאי לכם לשקול את התוכנית הרב-תחומית בהיסטוריה. אמנם גם תכנית זו נלמדת מרחוק בימים אלו, אבל זה לא גורע מפורמט הלמידה האקטיבית והקבוצתית, המבוסס על דיונים ואינטראקציה מתמידה בין המורה לסטודנטים.

הקשר שבין השכלה גבוהה ליציבות במקום העבודה

האתגר האינטלקטואלי, חשוב לציין, נושא בחובו ערך מוסף של הכרה אקדמית שתסייע כמובן גם בכל הקשור לקידום מקצועי. זה נכון, מן הסתם, אם הקריירה שלכם משיקה לתחומי הלימוד שבחרתם - אבל גם אם לא: מחקרים שנעשו בתקופת הקורונה אוששו שוב את ההנחה המוקדמת בדבר הקשר בין השכלה גבוהה ליציבות במקום העבודה. מחקר שנערך באוניברסיטת בר אילן הראה כי בעלי תואר שני נהנו מיציבות משמעותית במקומות העבודה שלהם ביחס לממוצע במשק וסבלו הרבה פחות מפגיעה כלכלית. 

אז מה כדאי לכם ללמוד לתואר שני? היועצים האקדמיים שלנו יסייעו לכם להתמקד ולבחור במסלול המתאים לכם ביותר, בהתאם לדרישות הקבלה, לתחומי העניין שלכם, לזמינות ולאופי הלימודים. השאירו פרטיכם עכשיו.

מוקד מתעניינים

3500* או 09-7782222, שלוחה 2

ימים א-ה בין השעות 20:00-8:30
ימי ו בין השעות 12:30-8:30
למעט בימים שבהם אין קבלת קהל באוניברסיטה כמפורט כאן.

Op-interest@openu.ac.il

 

מתחילים בעוד 3...2...

פתיחת שנת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה

שנת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה

אולי יעניין אתכם גם:

"מה אפשר לעשות עם התואר הזה?"

"מה אפשר לעשות עם התואר הזה?"

רוצים להתחיל ללמוד באוניברסיטה אבל לא בטוחים מה? כדאי לכם להמשיך לקרוא

תואר שני - עם או ללא תזה?

תואר שני - עם או ללא תזה?

דיקן הלימודים האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה עושה סדר

המדריך לחיפוש מלגות

המדריך לחיפוש מלגות

אלפי מלגות סיוע כלכלי מוצעות מדי שנה לסטודנטים - כך תמצאו אותן