אם המרוץ הקרייריסטי הוא לא בדיוק כוס התה שלכם או לחילופין, אתם במרוץ אבל צריכים פינוק לנפש, תוכלו למצוא מסלולי לימוד ששמים דגש על הרחבת אופקים ומיצוי יכולות אקדמיות בתחומי לימוד קלאסיים יותר. תוכלו להירשם לתואר מוסמך במסלול ללימודי תרבות, ולבנות תוכנית לימודים המשלבת בין תחומי העניין שלכם. המסלול הבין-תחומי יאפשר לכם להשתלם במגוון תפיסות ומתודות מתורות הספרות, התקשורת, האנתרופולוגיה, הסוציולוגיה, ההיסטוריה, הפסיכואנליזה, ההיסטוריה של המדעים, תולדות האמנות והמוזיקה.
שווה לתת מבט גם על המסלול למחשבה ביולוגית, מסלול יוצא דופן המשלב את חקר המדעים המדויקים ומתמקד בצדדים הפילוסופיים והחברתיים של מדעי האדם והטבע.
אם אתם יצורים חברתיים שזקוקים לבריינסטורמינג וההנחיה הפרונטלית היא הכח שמניע אתכם לחקור, כדאי לכם לשקול את התוכנית הרב-תחומית בהיסטוריה. אמנם גם תכנית זו נלמדת מרחוק בימים אלו, אבל זה לא גורע מפורמט הלמידה האקטיבית והקבוצתית, המבוסס על דיונים ואינטראקציה מתמידה בין המורה לסטודנטים.
הקשר שבין השכלה גבוהה ליציבות במקום העבודה
האתגר האינטלקטואלי, חשוב לציין, נושא בחובו ערך מוסף של הכרה אקדמית שתסייע כמובן גם בכל הקשור לקידום מקצועי. זה נכון, מן הסתם, אם הקריירה שלכם משיקה לתחומי הלימוד שבחרתם - אבל גם אם לא: מחקרים שנעשו בתקופת הקורונה אוששו שוב את ההנחה המוקדמת בדבר הקשר בין השכלה גבוהה ליציבות במקום העבודה. מחקר שנערך באוניברסיטת בר אילן הראה כי בעלי תואר שני נהנו מיציבות משמעותית במקומות העבודה שלהם ביחס לממוצע במשק וסבלו הרבה פחות מפגיעה כלכלית.
אז מה כדאי לכם ללמוד לתואר שני? היועצים האקדמיים שלנו יסייעו לכם להתמקד ולבחור במסלול המתאים לכם ביותר, בהתאם לדרישות הקבלה, לתחומי העניין שלכם, לזמינות ולאופי הלימודים. השאירו פרטיכם עכשיו.