בוחרים התמחות: באיזה מסלול של תואר שני בחינוך כדאי לכם לבחור

תכניות הלימוד לתואר שני בחינוך באוניברסיטה הפתוחה שמות דגש על התמודדות עם האתגרים הניצבים בפני אנשי החינוך בעידן החדש • הכירו אותן

"מדגדג" לכם להוביל לשינוי? רוצים לשפר את פני החברה בישראל? חולמים על סובלנות, פתיחות ויצירתיות? תואר שני בחינוך יכול להיות שער לקריירה מספקת וחשובה.

מדינת ישראל זקוקה כיום לעוד עשרות אלפי יזמים, מנהלים ומפתחים בכירים בתחום החינוך. משבר הקורונה רק הדגיש את המחסור העצום באנשי חינוך עדכניים, טכנולוגיים, רלבנטיים וכאלה שחושבים מחוץ לקופסה. לכן עכשיו זה הזמן לצבור הכשרה והסמכה לתואר שני, להכיר את הכלים העדכניים ביותר, טכנולוגיות הוראה מתקדמות והתפתחויות מחקריות – כל מה שאתם זקוקים לו בשביל להתקדם לשלב הבא בהתפתחות האישית והמקצועית שלכם.

יש הרבה דרכים לקידום והתפתחות בתחום ההוראה, ואם כבר יש לכם תואר ראשון בחינוך, תואר שני באוניברסיטה הפתוחה יבטיח לכם הכשרה אקדמית ברמה הגבוהה ביותר לצד גמישות והתאמה למסלול החיים שלכם.

מנהיגות בחינוך: השינוי בידיים שלכם

תואר שני במינהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך


בתקופה שבה מערכות מחפשות מנהיגות שתאפשר להן להמציא את עצמן מחדש ולחשוב מחוץ לקופסה, התכנית לתואר שני במינהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך תצייד אתכם בידע ובמיומנויות שיאפשרו לכם ליזום, לתכנן, לגייס שיתופי פעולה ולהנהיג שינויים תודעתיים ומהותיים בתחומי העשייה הרלוונטיים לכם.

הקורסים בתכנית עוסקים בהרחבה בסוגיות הכרוכות בניהול בית-ספר, במגמות ובאתגרים בעולם של שינויים בלתי פוסקים, בטכנולוגיות דיגיטליות בלמידה וכן בנושאים הקשורים בניהול כמו שיווק, ניהול פיננסי, מדיניות ציבורית ועוד.

במסגרת הלימודים נשאלות שאלות כמו: האם מערכת החינוך הציבורית באמת במשבר? האם מנהיג אפקטיבי הוא מנהיג סמכותי? האם נכון "לשווק" בתי ספר?

מובילים שינויים בשטח

הכלים שתקבלו בתכנית יאפשרו לכם להביע עמדה מנומקת ומשכנעת, לצבור ביטחון ביכולתכם להנהיג ולהוביל שינויים ב"שדה" החינוכי הרלוונטי עבורכם, לגייס שיתופי פעולה נדרשים, ובאותה העת גם לחשוב באופן ביקורתי תוך כדי בדיקה ועדכון של המטרות ודרכי העבודה בהתאם לדרישות המציאות הדינמית.

התכנית רלוונטית לקהל יעד מגוון – למי שמעוניין בתפקיד ניהולי במערכות חינוך פורמליות או בלתי-פורמליות או בארגונים שיש להם זיקה חברתית-חינוכית, ולמי שמעוניין להבין ולהשפיע על האופן שבו מערכות חינוך, הדרכה ולמידה פועלות, במיוחד בתקופה של שינויים מהותיים.​

חינוך וטכנולוגיה: שילוב הכרחי במאה ה-21

תואר שני בחינוך: טכנולוגיות ומערכות למידה


עכשיו כבר ברור לכולם שאנחנו נמצאים רגע לפני רעידת אדמה בחינוך. המהפכה הדיגיטלית, ששינתה כמעט כל תחום בחיינו (נהיגה, קניות, פנאי, רפואה, חיפוש עבודה ומה לא?), מגיעה סוף סוף גם לכיתות הלימוד. כן, אותן כיתות שנראות היום כפי שנראו כשאנחנו היינו ילדים ולמעשה בלי שינוי גדול מהמאה ה-19.

אם אתם חולמים על מערכת חינוך אחרת, על למידה היברידית, מותאמת אישית, על שילוב עמוק של טכנולוגיה בחינוך ועל יצירתיות – כדאי לכם לקרוא על התואר השני בחינוך: טכנולוגיות ומערכות למידה באוניברסיטה הפתוחה.

מעצבים את ההוראה של העתיד

התכנית ללימודי תואר שני בחינוך: טכנולוגיות ומערכות למידה מעמיקה את ההבנה בממשקים הטכנולוגיים המהווים את ליבת הפעילות היומיומית במערכת החינוך ומחוצה לה בעידן הדיגיטלי.

במהלך הלימודים יכולים הסטודנטים לבחור בין שתי מגמות התמחות, הנשענות על קורסי תשתית משותפים:

• טכנולוגיות למידה: התמחות בחזית העכשווית של השינויים בעולם החינוך ובשילוב טכנולוגיות דיגיטליות בלמידה, בהוראה ובהדרכה.

• מערכות למידה: התמחות המתמקדת בתכנון לימודים ועיצוב הוראה, בתהליכי פיתוח של מערכות למידה עכשוויות ובהכנסת שינויים למערכות החינוך, ההערכה וההוראה.

מוסמכי התואר יכולים להשתלב במגזר הציבורי או בסקטור הפרטי כמעצבי הוראה והדרכה; ובמערכת החינוך, במגוון תפקידי מפתח: מומחי תקשוב, תכנון לימודים, רכזי הערכה בית-ספריים וכמובן, שיבוץ בעמדות ניהוליות במערכת החינוך. ​

לימודי חינוך באוניברסיטה הפתוחה - לימודים לצד קריירה

שתי התכניות בחינוך באוניברסיטה הפתוחה נבנו כך שיתאימו במיוחד לבעלי קריירה, העובדים במשרה מלאה ומעוניינים לשלב את לימודי ההסמכה עם קידום מקצועי.

שיטת הלימוד הייחודית של האוניברסיטה הפתוחה, המשלבת הוראה מרחוק באמצעות ממשקים דיגיטליים מתקדמים וגמישות בקצב הלימודים, תאפשר לכם להמשיך את מסלול חייכם במקביל ללימודים ולקידום המקצועי. בשני מסלולי הלימוד הלימודים מועברים באופן מקוון (בחירום ובשגרה כאחד) ומאפשרים את רצף הלמידה.

בשתי תכניות הלימוד קיימים שני מסלולים: מסלול לימודים רגיל, המיועד לפיתוח מקצועי וקידום הקריירה; ומסלול מחקרי, המהווה פתח ללימודי דוקטורט ולפיתוח קריירה אקדמית. למסלול המחקרי יתקבלו סטודנטים מצטיינים.

מוקד מתעניינים

3500* או 09-7782222, שלוחה 2

ימים א-ה בין השעות 20:00-8:30
ימי ו בין השעות 12:30-8:30
למעט בימים שבהם אין קבלת קהל באוניברסיטה כמפורט כאן.

Op-interest@openu.ac.il

 

אולי יעניין אתכם גם:

הסבת אקדמאים להוראה

הסבת אקדמאים להוראה

בוגרי האוניברסיטה הפתוחה מספרים על המהלך ששינה את חייהם – לטובה

מה כדאי ללמוד לתואר שני?

מה כדאי לך ללמוד לתואר שני?

בין אם להסבה מקצועית או לקידום בקריירה, למען הנפש או בשביל הראש – כל אחד יכול למצוא תכנית לתואר שני

תואר שני - עם או ללא תזה?

תואר שני - עם או ללא תזה?

דיקן הלימודים האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה עונה על כל השאלות ובעיקר, עושה סדר