עם זאת, דומה כי גם בגזרה הזו נדרשות התאמות שיאפשרו לסטודנטים ולסטודנטיות החרדים להביא את עצמם לסטנדרט הנדרש מתלמידי תואר ראשון. לשם כך מספקת האוניברסיטה הפתוחה מעטפת ליווי שעוסקת בהנגשת העולם האקדמי לצעירים החרדים, שבמקרים רבים לא בקיאים בהתנהלות השגורה בו – ובמקביל, מספקת קורסים מחוץ למסגרת התואר שיאפשרו לסטודנטים להעלות את רמתם בתחומי ליבה כמו אנגלית ומתמטיקה.
"כמו הרבה בנות חרדיות למדתי בבית יעקב ועשיתי בגרות מלאה עם 3 יחידות לימוד במתמטיקה ו-3 יחידות לימוד באנגלית, כי אצלנו אין אפשרות לבחור משהו אחר", מספרת ר', סטודנטית חרדית מהמרכז הלומדת תואר ראשון במדעים בהדגשת מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. "אבל יש לי רקע נוסף. אחרי שסיימתי את בית הספר עשיתי מבחני התאמה כי רציתי מקצוע עם הכנסה טובה. יש לי שכל, ראיתי מה התכונות שנדרשות למתכנתים והחלטתי ללמוד הנדסת תוכנה, עם תעודה של משרד הטכנולוגיה. שם גם למדתי קורסים בסטטיסטיקה, באלגברה ובשפות קוד".
ההצלחה בלימודים הביאה לשילוב של ר' כמתכנתת בשוק העבודה כבר בגיל צעיר וכיום היא עובדת בבנק במרכז הארץ. עם זאת, השאיפות שלה גבוהות יותר והיא מאמינה שבעזרת תואר אקדמי תוכל להתקדם מקצועית ולהשתלב במשרות מתגמלות הרבה יותר בענף ההייטק. לשם כך בחרה להירשם לאוניברסיטה הפתוחה. "יש מקומות בלימודים שאני עדיין מרגישה בהם פערים, בעיקר באנגלית, אבל מצד שני אני מגיעה עם נקודות חוזקה בזכות הידע שלי בתכנות. ומעבר לזה, הרקע שלי גם העניק לי לא מעט נקודות זכות אקדמיות וזה כמובן מאוד עוזר".