הפטור שמאוורר את מערכת השעות
"התחלתי את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה בכיתה ט' ומראש תכננתי את זה ככה שהקורסים הראשונים שאני לומדת יהיו אלה שמאפשרים לי לבצע המרה לבגרות במתמטיקה", מספרת קרן סמבורסקי (16), תלמידת כיתה י"א בתיכון הנדסאים הרצליה וסטודנטית לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה.
מדובר, מן הסתם, במהלך מושכל שלווה על ידי צוות היועצים של האוניברסיטה הפתוחה ונועד לסיים את חובת הבגרות במתמטיקה כבר בכיתה י' או י"א, כדי לפנות זמן יקר ממערכת השעות בבית הספר. וכך, בזמן שכל הכיתה לומדת מתמטיקה, סמבורסקי השאפתנית משוחררת לעיסוקים אחרים. ובמקרה שלה, היא ללא ספק זקוקה לזמן הזה, שכן היא ניגשת לבגרות מוגברת גם בפיזיקה (5 יח"ל), במדעי המחשב (10 יח"ל, מהן 5 יח"ל בסייבר) ובאנגלית, כמובן.
- קרן, יש לך מערכת שעות עמוסה בטירוף גם אחרי הפטור ממתמטיקה. על זה להוסיף קורסים באוניברסיטה זה לא מאתגר מדי?
"ברור שללמוד באוניברסיטה זה אתגר אבל זה משהו שמאוד רציתי. אני מאוד אוהבת מדעי המחשב ומתמטיקה, וכבר מכיתה ו' היה לי ברור שזה מה שאני רוצה לעשות. מעבר לזה, בבית הספר לגמרי מבינים את הצרכים שלי ואם יש עבודה גדולה או מבחן ואני צריכה זמן ללמוד, יבואו לקראתי ויתנו לי שחרור אם צריך. צריך לזכור גם שברגע שקיבלתי פטור ממתמטיקה בבית הספר זה משחרר לי הרבה שעות להשקיע בדברים אחרים".
- אז אפשר להירגע, זה לא פגע בציונים שלך בבית הספר?
"הייתי אומר שבגדול זה נשאר אותו דבר ואם כבר, הלימודים באוניברסיטה הפתוחה עוזרים כי זה מקנה יכולות למידה".
- בואי נדבר במספרים. כמה קיבלת בקורסים שכבר עשית באוניברסיטה?
"היו לי שלושה קורסים שסיימתי כבר. קיבלתי בהם 100, 98 ו-97".