ערעור מנומק היטב על ציון בחינת הגמר יוגש תוך שבועיים מיום פרסום הציון או מיום העלאת קובץ הבחינה הסרוק לשאילתא (המועד הרחוק בין השניים). את הערעור יש להגיש באופן מקוון בלבד באמצעות מערכת שאילתא.
לפני הגשת הערעור חשוב לעיין בקובץ הבחינה הסרוק, המוצג אף הוא בשאילתא.
ערעור שאינו מנומק לא ייבדק.
על כל בחינה אפשר לערער פעם אחת בלבד. תוצאת הערעור היא סופית ומחייבת. לכן, על מנת להימנע מדחיית הערעור ללא בדיקה, מומלץ לבדוק היטב את הערעור טרם שליחתו. טענות הערעור חייבות להיות ספציפיות וממוקדות. טענות כלליות (כמו "בדיקה הבחינה מחמירה מדי") או התייחסות להיבטים אחרים של הקורס (למשל, "הקורס היה קשה") יידחו על הסף.
הערעור יכול להתייחס להיבט טכני של חישוב הציון (למשל, טעות חישוב או סעיף שלא נכלל בחישוב הציון) או היבט אקדמי מהותי (למשל, אם בבדיקת הבחינה נכתב שהיבט מסויים חסר בתשובתכם אך לטענתכם התייחסתם להיבט זה). בערעור על היבט אקדמי, יש לציין באופן מפורש היכן בתשובתכם התייחסתם להיבט זה (עמוד בבחינה, שורה וציטוט מה שכתבתם בבחינה) או מדוע תשובתכם נכונה ומלאה (כאן יש לנמק היטב ולהתבסס על חומרי הלימוד).
שימו לב: יש לוודא שטענות הערעור הן ספציפיות, ממוקדות ומנומקות היטב.
בדיקת הערעור כרוכה בבדיקה מחדש של מחברת הבחינה כולה, כלומר היא כוללת גם בדיקה של תשובות שעליהן לא הוגש ערעור. על כן, קיימת אפשרות שהערעור יתקבל והציון יעלה, אך יש גם אפשרות של הפחתת נקודות בשל הבדיקה החוזרת (ייתכן שהציון יישאר ללא שינוי).
אם שאלון הבחינה חסוי, יש לפנות למרכז.ת ההוראה של הקורס על מנת לתאם שיחה שבה יוכלו הסטודנטים לעיין בשאלון ובתשובותיהם (אם נדרשו לענות על גבי השאלון). הציון שנקבע בעקבות בדיקת הערעור הוא הציון הסופי. אין אפשרות להגיש ערעור נוסף.