56183 - פסיכולוגיה חיובית לצלחת בריאה - מקוון
 
מנחה: טל פלג 
 
איך החשיבה שלנו משפיעה על הבחירות התזונתיות שלנו? בקורס זה נגלה את הקשר המרתק בין פסיכולוגיה חיובית לתזונה מקדמת בריאות. נלמד כיצד הרגלי אכילה קשורים לדימוי גוף, חוסן מנטלי וירידה במשקל, ונרכוש כלים פרקטיים לניהול אכילה רגשית ושיפור היחס שלנו לאוכל.
באמצעות ידע עדכני וכלים יישומיים מעולם הפסיכולוגיה והתזונה, נגלה כיצד ליצור שינויים בריאים וברי-קיימא עבורכם ועבור התלמידים שלכם. הקורס מיועד לאנשי חינוך המעוניינים בהבנה מעמיקה של השפעת התזונה על מצב הרוח, הריכוז וההתנהגות, לצד חיזוק דפוסי חשיבה חיוביים.


בין נושאי הלימוד

• עקרונות הפסיכולוגיה החיובית והקשר שלה לתזונה נכונה
• הקשר בין תזונה לבין תפקוד המוח
• כלים לשיפור וחיזוק ההערכה העצמית ודימוי הגוף
• כלים וטכניקות מפסיכולוגיה חיובית לשינוי דפוסי התנהגות וחשיבה בהקשר לתזונה


היקף התוכנית ומועדה
30 שעות לימוד אקדמיות (2 ש"ש), מתוכן 6 מפגשים סינכרונים ו- 3 מפגשים א-סינכרוניים. המפגשים הסינכרוניים בזום יתקיימו בימי שלישי, בשעות 21:45 - 19:30, החל מ- 28 בדצמבר 2025.‏‏