משך התוכנית הוא חמש שנים, שיחולקו לשני שלבים.

שלב א'

בשלב א', שיימשך עד שנה וחצי, יידרשו הסטודנטים והסטודנטיות לסיים כתיבה של הצעת דוקטורט. ההצעה תוערך ע"י שני מומחים (מלבד המדריך או המדריכה). לפחות אחד מהם יהיה איש סגל ממוסד אקדמי אחר. לאחר אישור ההצעה על ידי המומחים ועל ידי הוועדה התחומית, הסטודנט יוכל להמשיך לשלב ב'. הצעת מחקר המוגשת לשיפוט חיצוני חייבת להיות מלווה באישור ועדת האתיקה המחלקתית. ללא אישור זה, ההצעה לא תידון ולא תועבר לשיפוט חיצוני.

הנחיות להגשת הצעת מחקר לדוקטורט

קורסים

במסגרת התוכנית יידרשו הסטודנטים והסטודנטיות ללמוד לפחות ארבעה קורסים. רשימת הקורסים תגובש על ידי הסטודנט/ית יחד עם המדריך/ה ותוגש לאישור ועדת הדוקטורט התחומית.

רשימת הקורסים חייבת לכלול את שני קורסי החובה שלהלן ולפחות שני קורסים נוספים מתוך היצע הקורסים הרלוונטיים.

קורסי החובה בתוכנית:

  1. סמינר דוקטורנטים בחינוך: טכנולוגיות במערכות למידה‏ – קורס שנתי – 2 נ"ז לכל סמסטר, 4 נ"ז סה"כ. 

  2. סוגיות מתקדמות במחקר לתלמידי דוקטורט בחינוך – קורס סמסטריאלי – 4 נ"ז.

מומלץ ללמוד את הקורסים בשנה הראשונה. בכל מקרה, יש לסיים אותם תוך שנתיים ממועד הקבלה לשלב א' בתוכנית הדוקטורט.

על הלומדים יחולו כל החובות האקדמיות הנדרשות בקורסים שיבחרו ללמוד. בחלק מהקורסים יתקיימו מפגשי הנחיה פרונטליים בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה ברעננה.


שלב ב'

שלב ב' יוקדש למחקר בהנחיית המדריכים והמדריכות ולכתיבת הדיסרטציה, או אסופה של שלושה מאמרים. מסגרת הזמן לשלב זה היא חמש שנים ממועד הקבלה לשלב א' בתוכנית. הוועדה המוסדית יכולה לתת הארכות של שנה לפי שיקול דעתה.

במהלך שלב זה, הסטודנטים והסטודנטיות יידרשו לכתוב דיווח התקדמות שנתי שיאושר על ידי המדריך או המדריכה ויוגש לוועדה התחומית. הוועדה התחומית תבחן את הדיווח ותעביר אותו עם המלצתה לוועדה המוסדית שתאשר אותו באופן סופי. אם יוחלט שלא הייתה התקדמות מספקת במהלך השנה, הוועדה המוסדית תדון ותקבע יעדים להמשך. במקרים חריגים של אי התקדמות הוועדה המוסדית תוכל להחליט על הפסקת הלימודים של הסטודנט או הסטודנטית.


לימודי השלמה

סטודנטים וסטודנטיות שלא למדו תואר בחינוך ו/או טכנולוגיות למידה, יתקבלו לתוכנית במעמד "על תנאי"  ויידרשו ללמוד 4-3 קורסי השלמה, מתוכם 2-1 קורסים בחינוך כללי ו-2-1 קורסים בטכנולוגיות, על פי החלטת הוועדה התחומית. ניתן לבחור מבין הקורסים הבאים:

קורסים בחינוך כללי:

קורסים בטכנולוגיות:

את לימודי ההשלמה יש לסיים תוך שנה לכל היותר.

על מנת להתקבל למעמד מן המניין בתוכנית, יש לסיים את כל קורסי ההשלמה בציון ממוצע של 90 לפחות (ולא פחות מ-80 בכל קורס).