בנוסף לתנאים המוגדרים לצורך הגשת מועמדות למסלול עם תזה, על-מנת להתקבל למסלול עם תזה על הסטודנטים למצוא מדריך שיהיה מוכן להדריך אותם.

תוכלו לקבל עזרה מסוימת באיתור מדריך מהמרכז/ת האקדמי/ת של התכנית, אך ההתקשרות עם המדריך וקבלת הסכמתו היא בכל מקרה באחריותם של הסטודנטים, ומהווה תנאי מרכזי בתהליך הגשת המועמדות למסלול תזה.

יש לקבל את אישור המרכז/ת האקדמי/ת של התואר לפני תחילת העבודה, לאחר שווידא/ה שמצב לימודיכם מאפשר להתחיל בתהליך העבודה על התזה.

כאן תוכלו לקבל מידע על תחומי העניין והמחקר של מדריכי תזות מחברי הסגל הבכיר וסגל ההוראה.

מדריך לתזה חייב להשתייך לסגל הבכיר באו"פ. חברי סגל הוראה מדריכים תזות בשיתוף עם חבר סגל בכיר.

 

מידע על חברי סגל הוראה להדרכת תזות

 

חברי הסגל הבכיר

ד"ר יעל סידי

ד"ר יעל סידי

ראש התוכנית לתואר השני בחינוך: טכנולוגיות ומערכות למידה וחברת סגל בכיר בתכנית. תחומי המחקר שלה מתמקדים בתהליכים מטה-קוגניטיביים בהקשר של מטלות מגוונות, כגון פתרון בעיות וחשיבה יצירתית. 

לאתר של ד"ר יעל סידי

פרופ' אינה בלאו

פרופ' אינה בלאו

חברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה. חוקרת בתחומי טכנולוגיות למידה ופסיכולוגיה במרחב הדיגיטלי

לאתר של פרופ' אינה בלאו

פרופ' טלי היימן

פרופ' טלי היימן

ראש תחום חינוך וחברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה. תחומי המחקר כוללים הפרעת קשב והיפראקטיביות (‏Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD‎), התמודדות רגשית וחברתית של סטודנטים עם קשיי למידה והתמודדות של משפחות לילדים בעלי צרכים מיוחדים

לאתר של פרופ' טלי היימן

ד"ר דורית אולניק-שמש

ד"ר דורית אולניק-שמש

חברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. תחומי המחקר כוללים בריונות ברשת בקרב ילדים ומתבגרים, פסיכולוגיית גיל ההתבגרות, נגישות טכנולוגית בחינוך המיוחד ועוד

לאתר של ד"ר דורית אולניק-שמש

ד"ר איילת בכר

ד"ר איילת בכר

חברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה. תחומי המחקר שלה כוללים: תכנון לימודים בהשכלה הגבוהה, חינוך פרופסיונלי, הדרכה, פרופסיונליזם בשדה החינוך, הכשרת מורים ופיתוח ידע ומומחיות בהוראה.

לאתר של ד"ר איילת בכר

ד"ר אבנר כספי

ד"ר אבנר כספי

חבר סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה. תחום המחקר המרכזי של ד"ר אבנר כספי הוא היבטים פסיכולוגיים של תקשורת מקוונת. הוא עוסק במחקר גם בתחומים של חשיפה עצמית, ערכים, תפיסת התנהגות מוגזמת, תפיסת כריזמה, אמונות טפלות, מוטיבציות בלמידה ובשאיפות קריירה.

לאתר של ד"ר אבנר כספי

ד"ר דורית סגל

ד"ר דורית סגל

חברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. חוקרת את הקשר בין תפקודים קוגניטיביים שאינם שפתיים לבין תפקודי שפה באנשים חד לשוניים לעומת אנשים דו לשוניים ובאנשים עם הפרעת קשב. מחקרה הנוכחי עוסק באופן שבו תפקודים קוגניטיביים מעורבים בתהליך הקריאה ובקשר שבין היכולת לעבור משפה לשפה ליכולת לעבור מנקודת מבט אחת לאחרת. ד"ר סגל היא גם קלינאית תקשורת. המחקר שלה צמח מתוך העבודה הקלינית והיא שואפת לחבר בין העולם הקליני לעולם המחקרי.

לאתר של ד"ר דורית סגל

ד"ר דפנה גן

ד"ר דפנה גן

חברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה. תחומי המחקר מתמקדים בחינוך סביבתי וחינוך לקיימות בהקשרים של מנהיגות, מדיניות ופדגוגיה בחינוך. הנושאים כוללים: למידה והוראה חוץ כיתתית, חינוך יער, חינוך בנושא שינויי אקלים (בקרב מורים, הורים ובני הנוער השותפים במחאת האקלים בישראל ובעולם). שותפות מחקרית של אקדמיה שדה (Research Practice Partnerships) עם מוסדות חינוכיים שונים בארץ ושיתופי פעולה מחקריים בינלאומיים.

לאתר של ד"ר דפנה גן

פרופ' יורם קלמן

פרופ' יורם קלמן

ראש תוכנית ה-MBA וחבר סגל בכיר במחלקה לניהול וכלכלה באוניברסיטה הפתוחה. מחקריו עוסקים במערכות מידע, באינטראקציית אדם-מחשב ובתקשורת מתווכת מחשב

לאתר של פרופ' יורם קלמן

פרופ' ניצה גרי

פרופ' ניצה גרי

חברת סגל בכיר במחלקה לניהול וכלכלה באוניברסיטה הפתוחה. תחומי המחקר שלה מתמקדים במידע וידע: מערכות מידע אסטרטגיות, כלכלת מידע, כלכלת תשומת לב, ניהול ידע, יצירת ערך, תורת האילוצים ויעילות הלמידה האלקטרונית

לאתר של פרופ' ניצה גרי

פרופ' מולדובן שרית

פרופ' מולדובן שרית

פרופ' חבר באוניברסיטה הפתוחה, המחלקה לניהול וכלכלה. תחומי המחקר מתמקדים בפיזור חידושים ותקשורת מפה לאוזן, בסוגי צרכנים מרכזיים בתהליך הדיפוזיה (למשל מובילי דעה ומאמצים ראשונים) ובעמידות בפני חידושים

לאתר של פרופ' מולדובן שרית

ענבל טובי ערד

פרופ' ענבל טובי ערד

חברת סגל בכיר במחלקה למדעי הטבע. משלבת בין מחקר בכימיה חישובית לבין מחקר בהוראת הכימיה. מחקרה מתמקד בתהליכי הוראה ולמידה של קורסים אקדמיים בסביבה טכנולוגית, ויזואליזציה מולקולרית ותפיסה מרחבית.

לאתר של פרופ' ענבל טובי ערד

חברי סגל ההוראה

לאתר של ד"ר עדי ברן

ד"ר עדי ברן

עוסקת בגורמים קוגניטיביים ומטה קוגניטיביים המשפיעים על ויסות עצמי של הלמידה בסביבות דיגיטליות. המחקר של ד"ר ברן מתמקד באוכלוסיות עם וללא הפרעת קשב והיפראקטיביות. בנוסף, מתעניינת בקשר שבין היבטים מטה קוגניטיביים ומוטיבציוניים ליושרה אקדמית.

לאתר של ד"ר שירה גולדברג

ד"ר שירה גולדברג

עוסקת בתהליכי הסתגלות וחוסר הסתגלות פסיכולוגית עם דגש על דרכי התמודדות וויסות רגשות. תחומי מחקר נוספים של ד"ר גולדברג כוללים הורות עם התמחות בתהליכי חיברות הורית ומעורבות בהתנהגויות סיכון ובעיות התנהגות בגיל ההתבגרות ובבגרות הצעירה.

 

לאתר של ד"ר רינת שחף ברזילי

ד"ר רינת שחף ברזילי

ד"ר שחף ברזילי חוקרת ומתמחה בהערכה בית ספרית, הערכת לומדים, קהילות למידה מקצועית בית ספרית (קלמב"ס), שיח מקצועי של מורים (teacher professional discourse ), פיתוח מקצועי של מורים באמצעות כלי אלתור וסיפור מתיאטרון פלייבק.

לאתר של ד"ר הדר דותן

ד"ר הדר דותן

ד"ר דותן מתמחה בתחומי פילוסופיה של החינוך, פילוסופיה של הטכנולוגיה, פיתוח ומחקר של מודלים פדגוגיים חדשניים, אסטרטגיות הוראה ולמידה בסביבות דיגיטליות.

לאתר של ד"ר קרן ספקטור פרצל

ד"ר קרן ספקטור פרצל

ד"ר ספקטור פרצל מתעניינת ומתמחה בהיבטים קוגניטיביים של עיצוב ממשק משתמש, בשילוב מישחוק בלמידה ובסביבות למידה ממוחשבות, בפסיכולוגיה של משתמשי רשת ובהשפעת הטכנולוגיה על תהליכים קוגניטביים, רגשיים וחברתיים.

לאתר של ד"ר תמר שמיר ענבל

ד"ר תמר שמיר ענבל

ד"ר שמיר-ענבל מתמחה בעיצוב הוראה ולמידה משולבת טכנולוגיה באקדמיה ובמערכת החינוך, בהתפתחות מקצועית של עובדי הוראה המותאמת למאפייני המאה ה-21 ובאוריינות דיגיטלית של לומדים ומלמדים.

לאתר של ד"ר תמר שמיר ענבל

לאתר של פרופ' אורית אבידב-אונגר

פרופ' אורית אבידב-אונגר

תחום ההתמחות של פרופ' אבידב-אונגר הוא מינהל מערכות חינוך בדגש על התפתחות מקצועית של ההון האנושי במערכות חינוך והובלת תהליכי שינוי בדגש על רפורמות חינוכיות והטמעה של טכנולוגיות חדשניות.

תחומי מחקר ועניין:

  • פרסונליזציה ופיתוח מקצועי של למידה מקצועית של מורים, בעלי תפקידים, מנהלים
  • תהליכי שינוי בארגונים וחקר למידה המבוססת עם טכנולוגיות חדשניות
  • הטמעה של טכנולוגיות חדשניות במערכת החינוך
  • הכשרת מורים – מהות, תפקידים והכשרה מותאמת למודלים חדשניים
  • השלכות של מגפת הקורונה על מערכות חינוך ולמידה

לאתר של פרופ' אורית אבידב-אונגר

לאתר של ד"ר חגית מישר-טל

ד"ר חגית מישר-טל

ד"ר מישר-טל עוסקת בלמידה מרחוק, למידה מקוונת בהשכלה הגבוהה, למידה שיתופית מקוונת, למידה ניידת, משחקי למידה, למידה ברשתות חברתיות, הורות בעידן הדיגיטלי, הטמעת טכנולוגיות בארגונים, רגשות כלפי טכנולוגיה, הוראה מקוונת, היבטים מרחביים של מהפכת המידע וביטוייהם בהוראה ובלמידה.

לאתר של ד"ר חגית מישר-טל

סגל נוסף

ד"ר נעם לפידות לפלר

ד"ר נעם לפידות לפלר

ראשת בית במסלול העל-יסודי וחוקרת ומרצה בכירה בחוג לחינוך העל-יסודי, בפקולטה לחינוך, במכללה האקדמית לחינוך אורנים. חברה במרכז למחקר פעולה ולצדק חברתי במכללה האקדמית עמק-יזרעאל ע"ש מקס שטרן. נושאי המחקר ועבודתה העיקריים נוגעים בתחום של למידה רגשית-חברתית (SEL: Social-Emotional Learning) במרחב המקוון ובכלל. בין היתר, עוסקים מחקריה בנושאים של קשר, שייכות, הכלה ואמפתיה, ובעולם הרגשי במרחבים חינוכיים; הבדלים תרבותיים בהצקה מקוונת; ובתהליכי הלמידה וההתפתחות של סטודנטים ושל הסטודנט הערבי בפרט.​

לאתר של ד"ר נעם לפידות לפלר