בכל קורסי החובה של התואר השני במינהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך המפגשים יתקיימו באופן מקוון, ב-ZOOM. כאן נמצאות המלצות בנוגע להתנהלות מיטבית בשיעורים מקוונים.
בקורסים מסוימים יש חובת נוכחות והשתתפות פעילה במפגש (מקוון) אחד או שניים, וחובה זו תוגדר מראש בחוברת הקורס. בקורסים אחרים אין חובת נוכחות, אך אנחנו ממליצים מאוד להשתתף במפגשי ההנחיה החיים. אם זה לא מתאפשר – חשוב לצפות בהקלטות המפגשים (הזמינות באתרי הקורסים) סמוך ככל האפשר למועד המפגש.
במפגשי ההנחיה בקורסים המנחה מסייע.ת לארגן את חומרי הלימוד, לתרגל וליישם אותם ולהבהיר נושאים מורכבים. כמו כן, ישנה הכוונה להתמודדות עם המטלות, בהתאם לדרישות ולאופי הקורס. בחלק מהקורסים נעשית חלוקה לחדרים ועבודה בקבוצות קטנות. כל מה שמתרחש בחדרים המפוצלים אינו מוקלט ולכן מי שלא נכח/ה במפגש החי מחמיץ את ההזדמנות לדון עם עמיתים, לגבש רעיונות באופן פעיל ולקבל משוב.
המפגשים אינם מיועדים להיות הרצאות (שבהן המנחה "מעביר/ה" את חומר הלימוד באופן חד-צדדי), אינם אמורים לכסות את כלל חומר הלימוד בקורס ואי-אפשר לסיים את הקורס בהצלחה רק על בסיס הנוכחות או הצפייה במפגשי ההנחיה. נדרשת גם קריאה עצמאית של חומרי הלימוד ולעיתים צפייה בסרטונים מוקלטים (אם כלולים כאלה בקורס), וכמובן – תרגול פעיל של החומר הנלמד.
כדי להפיק את מירב התועלת ממפגשי ההנחיה, מומלץ להגיע אליהם אחרי קריאה של חומר רלוונטי, בהתאם להנחיות בלוח הזמנים ובאתר הקורס. כמו כן מומלץ לקחת חלק פעיל במפגשים, לדוגמה, בעבודה בחדרים מפוצלים, בהבעת דעה במהלך דיון, בהצגת שאלות, ועוד.
מתכונת מפגשי ההנחיה: בתואר השני אין אפשרות להנחיה מוגברת (כפי שקיימת בתואר הראשון). לרוב, מתקיימים כ-6 מפגשי הנחיה בני שעתיים עד שלוש לאורך הסמסטר, כלומר, מפגש בערך פעם בשבועיים. בקורסים מסוימים (כמו "מחקר כמותי בחינוך") מספר המפגשים גדול יותר. לפני תחילת הסמסטר מקבלים בדואר אלקטרוני את לוח מפגשי ההנחיה בקורס. הלוח מפרט את מועדי המפגשים, את שם המנחה, כתובת הדוא"ל ופרטי ההנחיה הטלפונית.