משקל – לכל מטלה נקבע משקל הקובע את ערכה של המטלה בחישוב הציון הסופי.
ציון משוקלל – מכפלת משקל המטלה בציון שקיבלת עבור המטלה מחולק ל-100.
הציון הסופי בקורס מורכב מסכום הציון המשוקלל של כל המטלות שהגשת, בצירוף הציון המשוקלל של בחינת הגמר. הציון המשוקלל של בחינת הגמר נקבע על-פי
סטודנטים יהיו זכאים לנקודות זכות עבור הקורס אם עמד בכל שלוש הדרישות האלה: א. השלימו מספר של מטלות ודרישות מיוחדות המוגדרות לכל קורס. ב. קיבלו בבחינת הגמר ציון 60 לפחות. ג. ציונם הסופי בקורס הוא לפחות 60.
ציון הגמר לתואר הוא ממוצע משוקלל של כל הציונים בקורסים שהסטודנטים למדו באוניברסיטה הפתוחה ושל הציונים על העבודות הסמינריוניות. שמות כל הקורסים האלה וציוניהם, וכן ציון הגמר לתואר, מפורטים במסמך "אישור לימודים לתואר בוגר אוניברסיטה", המוענק לכל הבוגרים ביחד עם תעודת הגמר.
במסמך "אישור לימודים לתואר בוגר אוניברסיטה" רשומים גם שמותיהם וציוניהם של קורסים שהסטודנטים למדו באוניברסיטאות אחרות באישורה של האוניברסיטה הפתוחה, אך לא רשומים בו קורסים שלמדו במוסדות אחרים לפני הרשמתם לאוניברסיטה הפתוחה, ושעבורם קיבלו נקודות זכות מן הוועדה להכרה בלימודים קודמים. ציוניהם של הקורסים שנלמדו במוסדות אחרים, הן אלה הרשומים באישור הלימודים הן אלה שאינם רשומים בו, לא נכללים בחישוב ציון הגמר המשוקלל לתואר, ובאישור רשומה הערה המציינת עובדה זו.
במדעים משקל הציון בכל קורס ברמת פתיחה או ברמה רגילה הוא כערך נקודות הזכות שהוא מקנה; משקל הציון בקורסים המתקדמים (כולל סמינרים) הוא 3/2 מערך נקודות הזכות שהם מקנים.
ציון גמר לתואר מ-85 עד 94 מזכה את הסטודנטים בתואר בהצטיינות, וציון גמר לתואר מ-95 עד 100 מזכה בתואר בהצטיינות יתרה – וכל זאת בתנאי שלמדו באוניברסיטה הפתוחה קורסים בהיקף של 60 נקודות זכות לפחות בתחום שבו יוענק התואר. ציון גמר לתעודה על סיום חוג לאחר תואר מ-85 עד 94 מזכה בהצטיינות וציון גמר לתעודה מ-95 עד 100 מזכה בהצטיינות יתרה.
כללי ההצטיינות הקיימים יחולו על מקבלי הזכאות לתואר עד לתאריך 31.12.2020 אשר משויכים לטקס בשנת 2021.
כללי ההצטיינות החדשים
כללי ההצטיינות החדשים יחולו על כל הבוגרים שיקבלו את התעודה בשנת 2022, כמפורט להלן.ההצטיינות לתואר ראשון תבוסס על העקרונות הבאים:הצטיינות: 20% מהמסיימים להם מוענקת תעודה בטקס בוגרים מסויים, שהשיגו את הציונים הגבוהים ביותר במחלקה (או בתחום הלימוד) יחשבו כמצטיינים ובלבד שעמדו בדרישות המלאות לתואר וממוצע ציוניהם הוא 85 לפחות. הצטיינות יתרה: מתוכם: 20% העליונים מכלל המצטיינים יזכו להערכה "בהצטיינות יתרה", בתנאי שממוצע ציוניהם הוא 90 לפחות. כל זאת בתנאי שלפחות 67% (2/3) מהיקף נקודות הזכות של תכנית הלימודים שבה יוענק התואר הם בלימודים של האוניברסיטה הפתוחה. שיטת ההצטיינות תחול על כלל התארים: חד-חוגי, דו-חוגי. שיטה זו לא תחול על חוג לאחר תואר.חלוקת הסטודנטים לקבוצות לצורך בחירת המצטיינים תיקבע מעת לעת על פי שיקול דעתה של הוועדה לאישור תכניות לימודים .
מועד קובע: רשימת המצטיינים בכל טקס בוגרים תיקבע על פי רשימות ציוני הגמר של הזכאים לתואר עד המועד האחרון המזכה השתתפות בטקס הענקת התארים באותה שנה.
אזכור ההצטיינות יופיע לראשונה על גבי הדיפלומה בעת הענקתה בטקס.
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לסטודנטים לתקן את ציון הגמר לתואר על-ידי בחינה חוזרת בשלושה קורסים לכל היותר. בחינה לתיקון ציון לתואר כרוכה בתשלום. יש לפנות בבקשה למרכז ההישגים הלימודיים.
תיקון ציון הגמר אפשרי רק בקורסים שפעילים בזמן שמוגשת בקשה לתקן את הציון. אם קורס שוכתב, הבחינה תהיה על הקורס המשוכתב.
במקרים הבאים לא ניתן יהיה להיבחן לשיפור ציון בתואר:
ניתן להיבחן במסגרת נוהל זה במהלך הלימודים ואין צורך להמתין עד לסיום התואר.
הציון האחרון הוא הציון הקובע.
ציון הגמר המשוקלל לתואר "בוגר אוניברסיטה" אינו ניתן לתיקון או לשינוי לאחר קבלת אישור הזכאות לתואר.
*בקשות חריגות לבחינה בקורס שהשתנה בו הניקוד יש להגיש לבדיקה למרכז ההישגים הלימודיים.
א.סטודנטים שקיבלו אישור זמני לתואר יכולים לשפר ציונים עד שנה מיום הזכאות לתואר.
ב. סטודנטים שקיבלו אישור זמני לתואר יכולים לשנות תחום לימודים עד שנתיים מיום הזכאות לתואר. סטודנטים שבמשך שנה לא יירשמו ללימודים לשינוי תחום, יונפק להם אוטומטית אישור סופי לתואר בתום שנה.סטודנטים שבתום שנתיים עדיין נמצאים במהלך לימודיהם, יוכלו לפנות לוועדה לאישור תכניות לימודים בבקשה להארכה.
פירוט דרישות אלה מצוין בתיאור הקורס בקטלוג הקורסים ובחוברת הקורס שהסטודנטים מקבלים בתחילת הקורס.
משקל הציון בקורס מתקדם שנלמד עד סמסטר א1991 (לרבות קורס מתקדם סמינריוני וקורס מתקדם פרוסמינריוני) הוא 3/2 מערך נקודות הזכות שהקורס מקנה.