במחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה חברים חוקרות וחוקרים פעילים מתחומי מחקר שונים ומגוונים.
אנחנו מציעים לסטודנטים ולסטודנטיות המתקבלים לתוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית הזדמנות להשתלב במחקר הפעיל במחלקה כעוזרי מחקר בתשלום.
במסגרת העבודה תוכלו להצטרף לפרויקטים מחקריים של החוקרים במחלקה ותצברו נסיון בשלבי המחקר השונים החל מתכנון מחקר, בניית מחקר בפלטפורמות שונות, הרצת מחקר, ארגון וניתוח נתונים ובשאיפה גם תוכלו להשתלב בכתיבה של מאמרים ובהצגת הממצאים בכנסים בינלאומיים.
המסלול מיועד לסטודנטים בעלי מוטיבציה מחקרית גבוהה, יכולות גבוהות של קריאה וכתיבה באנגלית, אוריינטציה מתודולוגית ויכולת גבוהה בניתוח סטטיסטי של נתונים.
זוהי הזדמנות מצויינת למי שמבקש לרכוש נסיון מחקרי מתקדם במקביל ללימודי התואר השני. במידת האפשר, יהיה ניתן גם לשלב את כתיבת התזה במסגרת העבודה עם החוקר/ת.
במסגרת העבודה תתבקשו להקדיש כ-60 שעות חודשיות (כ- 15 שעות שבועיות) למחקר שבו תשתלבו.
העבודה היא לתקופה של שנה, לאחר שלושה חודשי נסיון (בתשלום). במידת האפשר (כתלות בהתקדמות במהלך השנה ובתקציבי המחקר של החוקר/ת) יהיה ניתן להאריך את המשרה בשנה נוספת. התשלום לפי שעות ובהתאם לתעריף המקובל באוניברסיטה הפתוחה לתלמידי תואר שני.
המעוניינים במשרה זאת יפנו (לאחר הודעת הקבלה לתוכנית) לד"ר טל מורן במייל (talmo@openu.ac.il) ויציינו עם איזה חוקר/ת הם מעוניינים לעבוד (ניתן לבחור ביותר מאופציה אחת) עד לתאריך 15.9.24.
העבודה מותנית באישור החוקר/ת.
להלן תיאור כללי של הפרויקטים השונים שבהם ניתן להשתלב בשנה הבאה:
ד"ר טל מורן
המחקר שלי מתמקד בחקר קוגניציה חברתית אוטומטית. אני בוחנת את התהליכים שבבסיס ההפעלה האוטומטית של סטריאוטיפים, עמדות ואמונות וגורמים המשפיעים על תהליכים אלו. בנוסף, אני חוקרת התערבויות להפחתת הטיות חברתיות אוטומטיות כגון דעות קדומות וקיטוב חברתי.
במסגרת העבודה איתי בשנה הבאה יהיה ניתן להשתלב בפרויקטים הקשורים ל:
בחינת התערבויות מבוססות למידה להפחתת קיטוב חברתי ודעות קדומות
בחינת ההבדלים בדרך שבה משתנות עמדות אוטומטיות חדשות מול עמדות אוטומטיות קיימות
פרופ' רוית נוסינסון
המחקר שלי מתמקד במעורבות של הגוף בעיבוד ובייצוג של מידע בהקשר החברתי.
אני מתעניינת בקשרים בין מאפיינים פיזיים של גירוי (נמצא למטה או למעלה, חם או קר, מהיר או איטי) ובין האופן שבו אנחנו מייצגים, מפרשים ומבינים אותו גם מבחינה חברתית. למשל אנחנו מוצאים שדובר המדבר לאט נתפס כרחוק יותר מהקהל שלו וכאילו הקהל שלו גדול יותר.
אני מתעניינת בקשר בין רגישות לגועל (שנועד להגן על הגוף מפני חדירת מחוללי מחלות) ובין תהליכי עיבוד מידע. למשל אנחנו מוצאים שמי שרגישים יותר לגועל מעדיפים יותר גירויים מוכרים מה שעושה אותם מועדים להיות פגיעים יותר מ-Fake News.
אני מתעניינת בקשר בין רגישות לתחושות העולות מהגוף ובין אמון באינטואיציה.
ד"ר עדי עמית
המחקר שלי מתמקד בהשפעות ההדדיות של השתייכות לקבוצות ושיפוט מוסרי. אני בוחנת מדוע ומתי נצפה להתנהגות מוסרית של אנשים מקבוצות שאנו לא משתייכים אליהן (קבוצות חוץ) ובאיזו מידה ההתנהגות המוסרית משפיעה על השיוך הקבוצתי שאנחנו מייחסים לאחרים. בנוסף, אני מתעניינת בערכים אישיים, ובעיקר בהשפעה שיש לתפיסת ערכים על התנהגות. למשל, כיצד התפיסה שלנו את הערכים של המנהלים שלנו משפיעה על איכות הקשר שנוצר איתם.
במסגרת העבודה איתי בשנה הבאה יהיה ניתן להשתלב בפרויקטים הקשורים ל:
הציפייה לשיפוט מוסרי מקבוצת חוץ
כיצד האופן בו אנחנו תופסים את המאפיינים האישיים של אנשים אחרים משפיע על הנכונות שלנו למגע איתם