על המבקשים ללמוד לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה להגיש מועמדות באופן מקוון באתר, או למלא
טופס הגשת מועמדות. אפשר גם להוריד את הטופס מאתרי הבית של התכניות לתואר שני. את הטופס המלא יש לשלוח אל מרכז ההישגים הלימודיים ברעננה, בצירוף המסמכים המקוריים הבאים: קורות חיים; תעודת גמר של לימודים אקדמיים קודמים, כולל גיליון ציונים מפורט; תשלום דמי הרשמה. הגשת המועמדות היא בהתאם לנהלים ולהנחיות המפורטים בפרק הרשמה.
קבלה
טופס הגשת מועמדות והמסמכים הנלווים שהגישו המועמדים יימסרו לוועדה המחלקתית לתואר שני. הוועדה תדון בכל בקשה, ואם תמצא לנכון, תזמין את המועמדים לריאיון או תבקש להגיש לה חומר משלים. הוועדה תוכל להחליט:
א. לקבל את המועמדים כסטודנטים לתואר שני;
ב. לקבל את המועמדים כסטודנטים לתואר שני עם דרישה ללימודי השלמה;
ג. לקבל את המועמדים ללימודים לתואר שני במעמד סטודנט על-תנאי, עם פירוט התנאים הנדרשים כדי שיתקבלו כסטודנטים לתואר שני;
ד. לדחות את המועמדות;
ה. להפנות את המועמדים ללימודי תעודה (למשל במדעי המחשב).
תוקף החלטות הקבלה א-ג הוא שנתיים מיום ההודעה על הקבלה. אם הסטודנטים לא יירשמו ללימודי התואר השני תוך פרק זמן זה, יהיה עליהם להגיש מועמדות מחדש.
הערה: בתכנית לתואר שני במדעי המחשב תוקף החלטות הקבלה א-ג הוא שנה מיום ההודעה על הקבלה. אם הסטודנטים לא יירשמו ללימודי התואר השני תוך פרק זמן זה, יהיה עליהם להגיש את מועמדותם מחדש.
הרשמה ללימודים
מועמדים שיתקבלו ללימודי התואר השני יקבלו הודעה מתאימה בצירוף טופס הרשמה. הרשמה לקורסים, שינויים בהרשמה, ביטול הרשמה, וכדומה ייעשו בהתאם לנהלים ולהנחיות ההרשמה המפורטים בפרק הרשמה.
תנאי קבלה
על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ולעמוד בתנאי הקבלה של התכנית המבוקשת לתואר השני. הדרישה בעניין תחום הלימודים של התואר הראשון שונה מתכנית לתכנית: לתכניות דיסציפלינריות (כמו, למשל, במדעי המחשב) יכולים להגיש מועמדות רק בעלי תואר ראשון באותו תחום או בתחום קרוב. לתכניות בין-תחומיות (כמו, למשל, התכנית בלימודי דמוקרטיה והתכנית בהיסטוריה) יכולים להגיש מועמדות בוגרי תואר ראשון מתחומים שונים. רוב המתקבלים לתכניות הבין-תחומיות יחויבו בלימודי השלמה, בהתאם לתואר הראשון שבידיהם.3
קבלה "על-תנאי"
במקרים מסוימים תשקול הוועדה המחלקתית לתואר שני לקבל מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה כ"סטודנטים על-תנאי". תנאי המעבר ממעמד של "סטודנט על-תנאי" למעמד של "סטודנט לתואר שני" מותאמים לכל פונה ויימסרו בכתב. בדרך כלל מדובר בציון ממוצע בקורסי השלמה או בקורסי חובה מסוימים, שאמור להיות גבוה מציון-סף שייקבע מראש. בנוגע למועמדים שהתקבלו לפני שהיה בידם התואר הראשון – כוללים התנאים עמידה בכל הדרישות לתואר ראשון.
קבלה לקורסים בודדים
במקרים מיוחדים תהיה אפשרות, גם למי שאינם רשומים כסטודנטים לתואר שני, להירשם לקורס או לקורסים בודדים מן התכניות לתואר שני. כל זאת במידת האפשר ובאישור יועץ מורשה לתואר שני מן התחום הרלוונטי. אם יש מגבלה על מספר הנרשמים לקורס, תינתן עדיפות לסטודנטים הרשומים ללימודי תואר שני.
שכר לימוד
סטודנטים לתואר שני ישלמו שכר לימוד נפרד עבור כל קורס שהם לומדים וכן עבור העבודה המסכמת או התזה. קבלת תואר שני מהאוניברסיטה הפתוחה מותנית בתשלום שכר לימוד מינימלי של 12 יחידות שכר לימוד לפחות.
סטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר שני וטרם שילמו את מלוא שכר הלימוד המינימלי לתואר, יחויבו בהשלמת שכר לימוד, גם אם סיימו את לימודיהם. רק לאחר השלמת מלוא שכר הלימוד המינימלי אפשר לקבל אישור זכאות לתואר. דרישה זו תחול על סטודנטים שהחלו לימודיהם לתואר שני מסמסטר א2009 ואילך.
לימודי ההשלמה לתואר שני וההכרה לתואר שני בקורסים מתואר ראשון אינם נצברים לצורכי צבירת 12 יחידות שכר לימוד לתואר שני.
סטודנטים לתואר שני יהיו זכאים למלגות סיוע בהתאם לקריטריונים שיקבע דיקן הסטודנטים. ראו פרק דיקן הסטודנטים.
ועדות מחלקתיות לתואר שני
הוועדות המחלקתיות לתואר שני מטפלות בכל הנושאים הנוגעים לסטודנטים לתואר שני: קבלה לתואר שני, הכרה בלימודים קודמים, אישור תכניות לימודים ועוד. אל הוועדה יש לפנות בכתב לכתובת: מזכירות הוועדה המחלקתית לתואר שני, מרכז ההישגים הלימודיים, האוניברסיטה הפתוחה, דרך האוניברסיטה 1, ת"ד 808, רעננה 4353701. ניתן לפנות גם בדוא"ל : [email protected]
- האוניברסיטה הפתוחה שומרת לעצמה את הזכות שלא לקבל מועמדים, גם אם הם עומדים בדרישות הקבלה.