בית הספר למדיניות ציבורית לעובדי המדינה מציע לימודי תואר ראשון אוניברסיטאי (BA) במדעי החברה והרוח עם דיפלומה במדיניות ציבורית. התכנית מיועדת לעובדי המדינה, לעובדי המגזר הציבורי בכללו ולציבור הרחב. מסלול הלימודים הייחודי מאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות לשלב ידע אקדמי ומעשי עדכני בעבודה היום-יומית ולסיים תואר אוניברסיטאי במקביל לעבודה. ההרשמה לבית הספר אינה מותנית בהצגת תעודת בגרות, במספר שנות לימוד, במכינה קדם אקדמית או בעמידה במבחן פסיכומטרי.

לומדים יחד, בסביבה שלכם ושלכן

הלימודים מתקיימים בקבוצות לימוד מובנות בכל רחבי הארץ, בליווי וסיוע אקדמי צמוד של מנחי האוניברסיטה הפתוחה ומערך הייעוץ של האוניברסיטה. התכנית מותאמת במיוחד לאנשים עובדים וכל קבוצה לומדת יחד את הקורסים באופן מרוכז במשך יום אחד בשבוע עד לסיום התואר.

תכנית הלימודים

תכנית הלימודים מספקת תשתית ידע רחבה במדיניות ציבורית על מגוון היבטיה. בין היתר:
  • נעניק כלים להבנת ההיבטים הכלכליים, החברתיים, המשפטיים והפוליטיים של המדיניות הציבורית;
  • נלמד כיצד לכתוב נייר מדיניות;
  • נתנסה בקורסים הממוקדים בסוגיות של תכנון מרחבי, גלובליזציה, רגולציה ועוד.

הלימודים מתקיימים במשך 3 סמסטרים בשנה וניתן לסיים אותם בתוך 3-4 שנים.

הכרה והשתתפות בשכר לימוד

התכנית מוכרת על ידי נציבות שירות המדינה במסגרת "מגמות הלימוד הרוחביות" בשירות המדינה. הכרה זו מאפשרת  השתתפות של משרדי הממשלה בשכר הלימוד של עובדי המדינה והיעדרות בשכר לצורך הלימודים, הכול בהתאם לחוזר נציבות שירות המדינה. האוניברסיטה תעניק מלגה נוספת בסך 1,000 שקל לכל תקופת הלימודים וכן מלגות נוספות על פי מגוון קריטריונים.