תהליכי מדיניות ציבורית משפיעים על השירותים שכל אחד ואחת מאיתנו מקבלת, על חלוקת ההון בחברה ועל האופן בו מוסדות הממשל פועלים. לימוד מדיניות ציבורית מתמקד בתהליכים האלה, ובוחן את עיצוב המדיניות, היישום והתוצאות שלה.
מחקר המדיניות הציבורית מאפשר לנו לבחון שורת שאלות, וניתן כאן רק טעימה מהן:
מדוע מדינות מסוימות הצליחו להתמודד טוב יותר עם משבר הקורונה מאחרות?
איזו מדיניות נדרשת על מנת לעודד אנשים להשתלב בשוק העבודה?
כיצד ביכולתנו להשפיע על המתרחש ברשויות המקומיות בהן אנו חיים?
האם יוקר סל המזון הוא תוצאה של פעילות הלובי החקלאי או של רשתות יבואני המזון?
מדוע מתרחשת רפורמה שלטונית בנקודת הזמן בה היא מתרחשת?
מדוע משבר האקלים ממשיך לאיים עלינו והאם יש באופק פתרון?
למי מיועדת התוכנית?
התוכנית מיועדת לכל מי שרוצה לתרום ולהשפיע על המתרחש בזירה הציבורית ועל תהליכי קבלת ההחלטות. עובדים במגזר הציבורי ובמגזר השלישי יכולים בעזרת התוכנית לזכות בכלים מעשיים וביקורתיים שיסייעו להם לפעול למען קידום האינטרס הציבורי.
לא רק תאוריה
התוכנית שלנו היא בין-תחומית ומשלבת את עולמות הידע של מדע המדינה, סוציולוגיה, כלכלה ומשפטים.
הקו המנחה לכל אורך הלימודים הוא הממשק שבין פוליטיקה למדיניות ציבורית. לכן היא מורכבת מקורסים הממוקדים בעולם התוכן של ממשל, תאוריה פוליטית וסוציולוגיה פוליטית לצד מדיניות ציבורית.
במהלך התואר תרכשו כלים מעשיים לעיסוק במדיניות – למשל בקורסים העוסקים בכתיבת נייר מדיניות, משפט ציבורי, או כלכלה ציבורית ופוליטית. תרכשו ידע על אודות מוסדות השלטון, למשל בקורס העוסק בסוגיות מתקדמות בשלטון מקומי. תרכשו מיומנויות ביקורתיות - למשל בקורס על פמיניזם, פוליטיקה ומדיניות. אם אתם עובדים או עובדות בשירות הציבורי, תוכלו להתקדם בזכות השילוב של לימודים תאורטיים עם קורסים יישומיים, שביניהם לימודי ניתוח מדיניות ופרויקטי שטח ומחקר.
לימודים שמשתלבים בקצב החיים שלכם
בתוכנית לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית באוניברסיטה הפתוחה תוכלו לבחור מתוך מספר מסלולי לימודים ולהתאים את קצב ואופי הלימוד לעיסוקים האחרים שלכם ושלכן:
לימודים במסלול רגיל, תוך התקדמות בקצב שלכם ושלכן ובחירה עצמאית של הקורסים המתאימים ביותר.
לימודים במסלול מובנה, שבו תצטרפו לקבוצה באזור מגוריכם, הנפגשת ביום לימודים קבוע אחת לשבוע במשך שנתיים (שישה סמסטרים, שלושה בכל שנה).
מסלול מקוון, שבו התואר כולו נלמד באופן מקוון. הלימודים מתקיימים בשני ערבים בשבוע ובמשך שנתיים.
ניתן לבחור במסלול מחקרי (עם תזה) או במסלול ללא תזה.
בכל המסלולים, תלמדו בקבוצות לימוד קטנות ותיהנו מיחס אישי. תקבלו את כל חומרי הלימוד שפותחו באוניברסיטה ישירות הביתה. לרשותכם יעמדו אתרי קורסים עשירים שיתנו לכם ולכן סביבת למידה מלאה: באתרים תמצאו חומרי לימוד, מפגשים מוקלטים, מערכת משוב וקשר שוטף עם המנחה ועם החברים ללימודים.
עובדים בשלטון המקומי או בשירות המדינה? ייתכן שאתם זכאים למלגת לימודים. פרטים מלאים בדף המלגות.
מבנה התוכנית ותנאי הקבלה
התוכנית (במסלול ללא תזה) כוללת 12 קורסים: 4 קורסי חובה, 7 קורסי בחירה (שבאחד מהם ייכתב סמינר) וסמינר מחקר אחד (שבו יכתב הסמינר השני). התוכנית במסלול עם תזה כוללת 10 קורסים ובהם שני קורסים מתודולוגיים.
בכל קורס מתקיימים 6 מפגשי הנחיה, 3 שעות כל מפגש, בקמפוסים בכל רחבי הארץ.
קצב ההתקדמות מותאם ליכולת ולצרכים של כל סטודנט.ית. ככלל, משך התוכנית הוא שנתיים, שלושה סמסטרים בכל שנה.
תנאי הקבלה לתוכנית: ציון ממוצע 80 בתואר הראשון. סטודנטים.ות עם ממוצע בין 75-79 יוכלו להתקבל על תנאי. ניתן להגיש מועמדות באופן מקוון באתר, או למלא טופס הגשת מועמדות לתואר שני.