3. אספו כמה שיותר מידע על התואר
רוצים ללמוד פסיכולוגיה כי אומרים לכם שאתם "טובים בלנתח אנשים?" רוצים ללמוד משפטים כי ראיתם את "האישה הטובה" והתמכרתם? או אולי תבחרו בתחום התקשורת כי אתם מעריצים את יונית לוי? לפני שאתם בוחרים את תחום התואר, נסו להכיר כמה שיותר את עולם התוכן ואופי העיסוק, וכמובן גם את התואר עצמו.
באינטרנט, בספרי לימוד או דרך שיחות עם סטודנטים ואנשי מקצוע מהתחום - האפשרויות לגלות מידע הן רבות. חושבים שאתם רוצים ללמוד חשבונאות? תבררו איך נראה יום בחייו של רואה חשבון ומה זה אומר לבנות דוחות פיננסיים. רוצים ללכת על מדעי המוח או קוגניציה? בדקו את נושאי הקורסים השונים ונסו לקרוא כמה מאמרים מהתחום. הרשת מכילה אלפי מאמרים בעברית ובאנגלית בכל תחום שיעלה על דעתכם וכדאי לטעום מהשיח המקצועי של תחום מסוים לפני שמתחילים ללמוד אותו.
4. פשוט תשאלו
כדאי לשמוע מה דעתם של אנשים הקרובים אליכם ומכירים אתכם היטב, כמו הורים, בני זוג וחברים. ייתכן שהם מזהים מהצד יכולות ומיומנויות שאתם לא רואים בעצמכם. אין באמור כדי לשלוח אתכם ללמוד רפואה כי זה חלומה של אימא, או ללמוד משפטים כי סבתא תמיד רצתה שתהיו עורכי דין, אבל זו הזדמנות לבדוק כיצד אתם נתפסים מהצד. בטוח שתצליחו לצאת עם תובנות.
5. שימו לב לטרנדים
כמו באופנה, גם בבחירת תחומי לימוד יש טרנדים וגלים חולפים. רוצים ללמוד תקשורת כי כולם מדברים על מדיה דיגיטלית היום? רוצים ללמוד מחשבים כי כולם הולכים להייטק?
לזהות מגמות בשוק התעסוקה זה טוב, אבל כדאי לכם להיזהר ולא לפנות לעולם שלא מתאים לכם רק מפני שהוא פופולרי כיום. עד שתסיימו את התואר, יכול להיות שפני הדברים ישתנו.
בהצלחה!