מוסמך M.A. בפסיכולוגיה קוגניטיבית
מבוא [769]
מסלול הלימודים בתואר השני בפסיכולוגיה קוגניטיבית הינו מסלול עם תזה, ששם דגש על הפן המחקרי של התחום. התכנית משלבת קורסים להקניית כלים והבנה מעמיקה של שיטות המחקר והניתוח הנהוגים בפסיכולוגיה הקוגניטיבית (סטטיסטיקה ושיטות מחקר, מבוא לתכנות, סמינר מחקר, סמינרי תזה) עם קורסי תוכן ממגוון רחב של נושאים (זיכרון, תפיסה, קשב, שפה, אספקטים יישומיים, ועוד).
הסטודנטים ללימודים מתקדמים באוניברסיטה הפתוחה נהנים מלימודים ברמה אקדמית גבוהה, ותכנית לימודים מובנית המאפשרת למעוניינים לסיים את התואר בתוך שנתיים ולאחרים מאפשרת את הגמישות הדרושה לשילוב אופטימלי עם עבודה ומשפחה.
תכנית הלימודים המוצעת בפסיכולוגיה קוגניטיבית
*התכנית כפופה לשינויים.
קורסי חובה
קורס
רמה
נקודות זכות
נ''ז
במסגרת הלימודים בתכנית תתבקשו ללמוד 6 קורסי חובה, קולוקויום, סמינר מחקר וסמינר תזה א + ב.
קורסי בחירה
קורס
רמה
נקודות זכות
נ''ז
במסגרת הלימודים תתבקשו ללמוד 5 קורסי בחירה מתוך הרשימה מטה.
שינויים קוגניטיביים לאורך החיים
[1717]
לתואר שני
3
חישוב הציון לתואר:
10% סמינר מחקר
40% הקורסים
50% התזה
סמינר מחקר
תכנית הלימודים מחייבת הגשת עבודה סמינריונית אמפירית אחת, כחלק מקורס סמינר מחקר.
מטרות הסמינר הן לימוד מעמיק - הן מההיבט התיאורטי והן מההיבט המתודולוגי - של נושא מתקדם בפסיכולוגיה קוגניטיבית והתנסות מעשית בביצוע מחקר אמפירי בנושא.
במסגרת הסמינר הסטודנטים והסטודנטיות יתמחו בנושא מסוים על ידי קריאת ספרות מדעית שתיקבע על ידי מדריך/מדריכת הסמינר. כמו כן, הסטודנטים יידרשו למצוא מאמרים נוספים באופן עצמאי בכתבי עת או בספרים רלוונטיים. כל סטודנט/ית יקבל/תקבל חניכה אישית שתסייע לו/לה להכיר לעומק את התהליך המחקרי, החל משלב הכרת הבסיס התאורטי, דרך בחירת המתודולוגיות המתאימות לבחינת שאלות מחקר העולות מתאוריות אלו, וכלה באיסוף נתונים, ניתוחם והצגתם בכתב או בעל-פה.
את המידע על הסמינרים המוצעים בכל שנת לימודים, ניתן למצוא באתר התכנית.
הערות