על לימודי מדעי הקוגניציה

 
הקורסים במדעי הקוגניציה עוסקים בהיבט המשולב שבין פסיכולוגיה לפילוסופיה, למדעי המחשב ועוד, לשם הבנת עולם הקוגניציה וההליכים המאפיינים אותו. במסגרת הלימודים, נחשפים הסטודנטים לתהליכים אותם עובר האדם בקליטת מידע, עיבודו והוצאתו לפועל.
 
במרכז התכנית לתואר ראשון בקוגניציה, עומדים נפש האדם, ההכרה האנושית, רכישת שפות, ההחלטות ויחסי הגומלין של אדם עם ערוצי המידע המספקים גירוי חושי ועוד. אם כך, מטרתה המרכזית של התכנית היא להקנות לבוגריה ידע נרחב על אודות שלל הכישורים המנטאליים הכלולים בה, וכן לפתח את יכולות המחקר שלהם בתחום זה. 
 
למידע נוסף
 
 

למה אצלנו

 

כמקובל באוניברסיטה הפתוחה, גם בלימודי מדעי הקוגניציה קצב הלימודים הינו אישי ומאפשר פריסת זמן התואר בהתאם לסדר יומם של הסטודנטים, כשלרשותם כ-50 מרכזי לימוד ברחבי הארץ - דבר המסייע בבחירת מרכז לימוד הקרוב למקום מגוריהם.

תכניות הלימוד בחוג לקוגניציה מאפשרות שילוב תארים דו- חוגיים, הכוללים שילוב של תואר בקוגניציה עם אחד משבעה תחומי דעת נבחרים, כמפורט בדף תכניות הלימודים. כמו כן, ניתן ללמוד את התחום כחוג לאחר תואר שהושג באוניברסיטה הפתוחה או במוסד אקדמי אחר, כשבסיום לימודים אלו יזכו הבוגרים לתעודה המעידה על סיום לימודיהם בתחום. 

מסלול למצטיינים במדעי הקוגניציה

האוניברסיטה הפתוחה מקיימת מסלול למצטיינים לסטודנטים הבוחרים באחת משלוש התכניות הדו-חוגיות במדעי הקוגניציה: בוגר בפסיכולוגיה ובמדעי הקוגניציה, בוגר בפילוסופיה ובמדעי הקוגניציה או בוגר במדעי המחשב ובמדעי קוגניציה.   

 
לתכניות הלימודים
 
 

ייעוץ

 
במסגרת תחום מדעי הקוגניציה אנו מעמידים לרשות הסטודנטים מערך ייעוץ אקדמי. הייעוץ הנלווה הינו חשוב ומועיל לסטודנטים בכל שלב בלימודיהם, ואנו ממליצים על פנייה לאחד מיועצינו במהלך לימודי הקוגניציה. נושאים כמו: בחירת קורסים, המלצה לתכנון לימודים ועוד, מהווים חלק בלתי נפרד מבניית מסלול לימודים מועיל, ומכאן חשיבותם.

 
ניתן גם ליצור קשר עם הצוות האדמיניסטרטיבי של התכנית.
 

כל מה שרציתם לדעת על התכנית במדעי הקוגניציה

מפגש מידע על התואר הראשי במדעי הקוגניציה

מה לומדים בתכנית לתואר ראשון במדעי הקוגניציה? מהו מסלול המצטיינים איך מתנהלים הלימודים? מה מספרים בוגרי המסלול? כל זאת - וגם הרצאה מרתקת של ד"ר רביד דורון על מחקר בנושא קנאביס וזיכרון