על המבקשים ללמוד לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה להגיש מועמדות באופן מקוון באתר האוניברסיטה או במוקד המתעניינים. אפשר גם להוריד את טופס ההרשמה מאתרי התכניות לתואר שני. את הטופס המלא יש לשלוח אל מרכז ההישגים הלימודיים באוניברסיטה, בצירוף המסמכים הבאים: תעודת גמר של לימודים אקדמיים קודמים, כולל גיליון ציונים מפורט והוכחת תשלום דמי הרשמה. יש להגיש מועמדות בהתאם לנהלים ולהנחיות המפורטים באתר ההרשמה של האוניברסיטה.
מועמדים ומועמדות שלא יגישו תעודת בוגר או גליון ציונים מקוריים יידרשו להציגם תוך חודש מיום קבלת החלטת הוועדה.
קבלה
טופס הגשת מועמדות והמסמכים הנלווים שהגישו המועמדים והמועמדות יועברו לוועדת הקבלה של התכנית לתואר שני. הוועדה תדון בכל בקשה בהתאם לתנאי הקבלה של התכנית, ואם תמצא לנכון, תזמין את המועמדים והמועמדות לריאיון או תבקש להגיש לה חומר משלים. הוועדה תוכל להחליט:
א. לקבל את המועמדים כסטודנטים לתואר שני;
ב. לקבל את המועמדים כסטודנטים לתואר שני עם דרישה ללימודי השלמה;
ג. לקבל את המועמדים ללימודים לתואר שני במעמד "על-תנאי", עם פירוט התנאים הנדרשים כדי שיתקבלו כסטודנטים לתואר שני;
ד. לדחות את המועמדות;
ה. להפנות את המועמדים ללימודי תעודה (למשל במדעי המחשב) או ללימוד קורסים ספציפיים, לפני שמועמדותם תידון.
תוקף החלטות הקבלה א-ג הוא שנתיים מיום ההודעה על הקבלה1. אם הסטודנטים לא יירשמו ללימודי התואר השני תוך פרק זמן זה, יהיה עליהם להגיש מועמדות מחדש.
הרשמה ללימודים
מועמדים ומועמדות שיתקבלו ללימודי התואר השני יקבלו הודעה מתאימה בצירוף הנחיות הרשמה. הרשמה לקורסים, שינויים בהרשמה, ביטול הרשמה וכדומה ייעשו בהתאם לנהלים ולהנחיות ההרשמה המפורטים באתר ההרשמה של האוניברסיטה.
תנאי קבלה
על המועמדים והמועמדות להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר (או לקראת סיום התואר) ולעמוד בתנאי הקבלה של התכנית המבוקשת לתואר השני. הדרישות בתחום הלימודים של התואר הראשון שונה מתכנית לתכנית. דרישות לציון ממוצע בתואר הראשון אף הן שונות מתכנית לתכנית. דרישות אלה מפורטות באתרי התכניות לתואר שני.
קבלה "על-תנאי"
במקרים מסוימים תשקול ועדת התכנית לתואר שני לקבל מועמדים ומועמדות שאינם עומדים בתנאי הקבלה כ"סטודנטים על-תנאי". תנאי המעבר ממעמד של "סטודנטים על-תנאי" למעמד של "סטודנטים לתואר שני" מותאמים לכל מועמד או מועמדת באופן אישי ויימסרו בכתב. בדרך כלל מדובר בציון ממוצע בקורסי השלמה או בקורסי חובה מסוימים, שאמור להיות גבוה מציון-סף שהוועדה תקבע מראש. בנוגע למועמדים ומועמדות שהתקבלו לפני שהיה בידם התואר הראשון – כוללים התנאים עמידה בכל הדרישות לתואר ראשון.
קבלה לקורסים בודדים
במקרים מיוחדים תהיה אפשרות, גם למי שאינם רשומים כסטודנטים לתואר שני, להירשם לקורס או לקורסים בודדים מהקורסים המוצעים בתכניות לתואר שני. כל זאת במידת האפשר ובאישור יועץ או יועצת מורשים לתואר שני בתכנית הרלוונטית. אם יש מגבלה על מספר הנרשמים לקורס, תינתן עדיפות לסטודנטים וסטודנטיות הרשומים ללימודי תואר שני.
שכר לימוד
סטודנטים וסטודנטיות לתואר שני ישלמו שכר לימוד נפרד עבור כל קורס שהם לומדים וכן עבור העבודה המסכמת או התזה. קבלת תואר שני מהאוניברסיטה הפתוחה מותנית בתשלום שכר לימוד של 12 יחידות שכר לימוד לפחות.
סטודנטים וסטודנטיות שסיימו את לימודיהם לתואר שני וטרם שילמו את מלוא שכר הלימוד לתואר, יחויבו בהשלמת שכר לימוד, גם אם סיימו את לימודיהם. רק לאחר השלמת תשלום מלוא שכר הלימוד, אפשר לקבל אישור זכאות לתואר.
לימודי ההשלמה לתואר שני וההכרה בקורסים מתואר ראשון אינם נספרים לצורך צבירת 12 יחידות שכר לימוד לתואר שני.
סטודנטים וסטודנטיות לתואר שני יהיו זכאים למלגות סיוע בהתאם לקריטריונים שיקבעו דיקן או דיקנית הסטודנטים. מידע נוסף מופיע באתר דיקנט הסטודנטים.
סטודנטים מצטיינים במסלול המחקרי יוכלו להגיש מועמדות לקבלת מלגות הצטיינות על-פי התנאים של התכניות השונות.
ועדות התכניות לתואר שני
ועדות התכניות לתואר שני מטפלות בכל הנשואים הנוגעים לתואר שני: קבלה לתואר שני, הכרה בלימודים קודמים, אישור תכניות לימודים ועוד. אל הוועדה יש לפנות באמצעות מוקד הפניות והמידע בדוא"ל: infodesk@openu.ac.il.
הכרה בלימודים במוסד אקדמי אחר
ועדות התכניות לתואר שני ישקלו הכרה בלימודים קודמים לסטודנטים וסטודנטיות שלמדו בעבר קורסים רלוונטיים במסגרת לימודי תואר שני במוסד אקדמי אחר. סטודנטים המעוניינים בהכרה בלימודיהם הקודמים יגישו את המסמכים המתאימים למזכירות התואר השני במרכז ההישגים הלימודיים. היקף ההכרה המרבי והשיקולים להעניק הכרה שונים מתכנית לתכנית.
סטודנטים המעוניינים לשלב לימודים בין-מוסדיים צריכים לקבל לכך אישור מראש.
ההחלטות על הכרה בלימודים קודמים יימסרו בכתב. סטודנטים וסטודנטיות שהגישו או מתכוונים להגיש בקשה להכרה בלימודים במוסדות אקדמיים אחרים, ועדיין אין החלטה בעניינם, מתבקשים לשים לב שלא להירשם לקורס דומה או חופף בתוכנו לקורס שבנוגע אליו הם מבקשים הכרה, כדי להימנע מתשלום בגין החלפת קורס או ביטולו בעקבות החלטת ועדת התכנית.
1 בתכנית לתואר שני במדעי המחשב תוקף החלטות הקבלה א-ג הוא שנה מיום ההודעה על הקבלה. אם הסטודנטים לא יירשמו ללימודי התואר השני תוך פרק זמן זה, יהיה עליהם להגיש את מועמדותם מחדש.