הקורס החדש בגיאומטריה חישובית (20399) מקנה 4 נקודות זכות ברמה מתקדמת, והוא כתוב בצורה מאוד מושקעת באתר הרצפים (כולל סרטונים קצרים, דוגמאות ואיורים, תרגילים וסימולציות להתנסות).
מהי גיאומטריה חישובית?
גיאומטריה חישובית היא תחום במדעי המחשב העוסק בפיתוח אלגוריתמים ומבני נתונים לפתרון בעיות גיאומטריות. המוטיבציה לבעיות הנדונות בתחום זה מגיעה לרוב מתחומים יישומיים במדעי המחשב, כמו ראייה ממוחשבת, גרפיקה ממוחשבת ורובוטיקה, וכן מיישומים בתחומים שאינם נמנים עם מדעי המחשב, כמו רשתות תקשורת ותעבורה, מערכות מידע גיאוגרפיות, חקר ביצועים, סטטיסטיקה וביולוגיה מולקולרית. במהלך הקורס נראה כיצד ניתן לתאר בעיות מעשיות באמצעות עצמים גיאומטריים, כמו נקודות, קטעים ומצולעים, במטרה להציג פתרונות פשוטים ויעילים לבעיות מורכבות, בעזרת כלים גיאומטריים. נדון במספר בעיות קלאסיות בגיאומטריה חישובית, בדרכי ניתוחן ובטכניקות שונות לפתרונן, וכן נראה אלגוריתמים ומבני נתונים מעודכנים, ונלמד טכניקות מתקדמות.
·מהו אופי הקורס? הקורס תיאורטי ברובו, עם עבודת רשות מעשית אחת.
·למי מיועד הקורס? תלמידים בשלב מתקדם בתואר הראשון, וכן תלמידי תואר שני במתמטיקה ומדעי המחשב. הקורס מתאים למי שמעוניין להתנסות בתחום מחקר תיאורטי, וגם למי שמחפש בסיס תיאורטי ליישומים מעשיים.
·למה לי בכלל ללמוד גיאומטריה חישובית? לאלגוריתמים ולמבני הנתונים שנלמד יש אין־ספור יישומים מעשיים חשובים במגוון תחומים רלוונטיים, כמו גרפיקה וראייה מומחשבת, מערכות מידע גיאוגרפיות, ניתוח מידע רב ועוד. תוכלו לרכוש לעצמכם אוסף כלים, מודלים וטכניקות, המוכנים לשליפה ולמימוש בפתרון מגוון של בעיות אלגוריתמיות. נוסף על כך, יש בהם גם יופי מרתק שגלום בתכונות הגיאומטריות, בהגדרה הנקייה של הבעיות, ובאסתטיקה של הפתרונות. בקורס נלמד בעיקר את הטכניקות והאלגוריתמים המשמשים בסיס רעיוני למימושים נפוצים, אך גם נושאים הנמצאים בחזית המחקר כיום.
·ידע קודם: בקורס נדרש ידע בנושאים של סיבוכיות אסימפטוטית, אלגוריתמים ומבני נתונים בסיסיים. נושאים אלו נלמדים בקורסים: מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים (20407), מבני נתונים (20433), אלגוריתמים (20417).
קישור לסילבוס