31  מרץ   2024
פורום מחלקתי

בפורום המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת הקרוב, ירצה: ד"ר גל לוי, על: חברה אזרחית? ספרו ל....

בהרצאה אבקש לחשוב מחדש על סוגיית החברה האזרחית בישראל מנקודת המבט של האזרחות ומשמעויותיה. בחינת גבולותיה של החברה האזרחית בימי המחאה והמלחמה מלמדת, להבנתי, על מהותה (המוגבלת) של האזרחות ומשמעותה לשאלת הריבונות בישראל.

ד"ר גל לוי הוא חבר סגל הוראה במחלקה החוקר סוגיות של אזרחות, אתניות ואקטיביזם פוליטי בזירות של חינוך ועוני. לאחרונה גל עוסק במחקר על הופעתה של המזרחיות בקרב יהודים ויהודיות צעירים בארצות הברית.

4  פבר   2024
פורום מחלקתי

בפורום המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת הקרוב, ירצה: פרופ' יגיל לוי על: בין מיליטריזציה ללגיטימציה לשימוש בכוח

בספרות מקובל לתפוס את המיליטריזציה - התחזקות ישירה ומפורשת של מערכת של גישות ופרקטיקות חברתיות הרואה בשימוש בכוח צבאי תופעה נורמלית ואף רצויה - כמנגנון העיקרי ללגיטימציה פנים מדינתית לשימוש בכוח.

פרופ׳ יגיל לוי הוא חבר סגל באוניברסיטה הפתוחה.

14  ינו   2024
פורום מלחקתי

בפורום המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת הקרוב, תרצה: ד"ר שלי הופמן, על: אלימות מינית נגד נשים בעתות מלחמה: מענישה לשיקום.

אלימות מינית נגד נשים בעת מלחמה אינה תופעה חדשה, אך בעבר היא נתפסה כבלתי נמנעת, כפי שנתפסו הריגת אזרחים וכיבוש שטחים. השימוש בגופן של נשים כשדה קרב בין צדדים יריבים, נעשה בזירות שונות במלחמת העולם השנייה, כמו גם במלחמות פנים מדינתיות רבות.

ד"ר שלי הופמן היא חברת סגל הוראה באוניברסיטה הפתוחה ובעבר יו"ר הסניף הישראלי של תנועת אמנסטי אינטרנשיונל