פורום מחלקתי: נשים מוסלמיות במערכת נישואין פוליגמית

ד"ר ראויה אבורביעה, אוניברסיטת תל אביב
יום ראשון י"ז כסלו תשע"ט, 25 נובמבר 2018 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

ההרצאה תערך בבניין הכיכר, קומת קרקע, כיתה 7.

מרצה: ד"ר ראויה אבורביעה, עמיתת פוסט דוקטורט בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן והתכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW, אוניברסיטת תל אביב. נושא ההרצאה: הפער בין החוק הכתוב לחוק בפעולה: נשים מוסלמיות במערכת נישואין פוליגמית תחת המדינה היהודית. תקציר: ד"ר ראויה אבורביעה סיימה את לימודי הדוקטורט בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בתכנית דוקטורט בינתחומית המשותפת לאוניברסיטה העברית והאוניברסיטה החופשית בברלין, כמלגאית אריאן דה רוטשילד לתלמידות דוקטורט מצטיינות. עבודת הדוקטור שלה "דיני האישות של נשים פלסטיניות בדוויות -קולוניזציה באמצעות החוק" עסקה במקרה הבוחן של נישואים פוליגמיים בקרב הבדווים בנגב כמורשת הקולוניאליזם הבריטי המנדטורי. כמשפטנית היא עבדה באגודה לזכויות האזרח וניהלה את היחידה העוסקת בזכויות המיעוט הערבי הבדווי בנגב, אשר כללה ליטיגציה בבית המשפט העליון.