פורום מחלקתי: "מחיר האהדה: על היחס בין רלוונטיות ציבורית ותרומה מדעית בסוציולוגיה של ההתאבדות ובארכיאולוגיה"

ד"ר אסף נתיב, האוניברסיטה העברית וד"ר ניצן רותם, אוניברסיטת בר-אילן
יום ראשון ו' טבת תשע"ח, 24 דצמבר 2017 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

ההרצאה תערך בכיתה 7, בניין הכיכר.

ד"ר אסף נתיב, עמית מחקר בתכנית עמיתי מרטין בובר באוניברסיטה העברית, וד"ר ניצן רותם, פוסט דוקטורנטית במכון המפרי באוניברסית בן גוריון ובתכנית ללימודי פרשנות ותרבות באוני' בר אילן. נושא ההרצאה: "מחיר האהדה: על היחס בין רלוונטיות ציבורית ותרומה מדעית בסוציולוגיה של ההתאבדות ובארכיאולוגיה" ד״ר אסף נתיב הנו ארכיאולוג. עבודת הדוקטור שלו, שנכתבה באונ' ת"א, עסקה בניתוח בתי קברות כלקוליתיים (4500-3800 לפנה"ס) ובני זמננו והתפרסמה כספר תחת הכותרת Prioritizing Death and Society). כיום הוא מנהל את פרוייקט האשפה במקווה ישראל יחד עם פרופ' תמר אלאור ומר ארבל לוי, מיזם ארכיאולוגי-אנתרופולוגי-היסטורי שעניינו המזבלה המוקדמת של תל אביב מראשית המאה ה-20.; ד"ר ניצן רותם הינה סוציולוגית. מחקריה עוסקים ביחסי צבא וחברה בישראל ובארצות הברית, בתהליכים חברתיים-מוסריים המלווים את המלחמות המתמשכות ובתיאוריה חברתית. עבודת דוקטורט שלה, שנכתבה באוני' העברית, זכתה בפרס הדיסרטציה המצטיינת של האגודה ללימודי ישראל. ספרה "ההתאבדות ושותפות הגורל" יצא בקרוב בהוצאת אוני' תל אביב.