הרצאת "הא ודע" - סמינר מחלקתי בנושא: אלגוריתמים, פרסונליזציה ותיאוריות "ישנות" של תקשורת: שבר או המשכיות?

פרופ' אורן סופר, דיקן הפיתוח וטכנולוגיות למידה, האוניברסיטה הפתוחה
יום שני א' אייר תשע"ח, 16 אפריל 2018 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

ההרצאה תתקיים באולם קנבר, בניין הכיכר, קומה 1

תקציר: טכנולוגיות התקשורת עברו שינוי עמוק ומהותי בעשורים האחרונים. שינוי זה מזמין בחינה מחודשת של תיאוריות "ישנות" בתחום מחקר זה, שבמרכזן עמדו אמצעי תקשורת המונים, כדוגמת הרדיו והטלוויזיה. ההרצאה תתמקד בפרסונליזציה של תכנים, באמצעות אלגוריתמים, והרלוונטיות של תיאוריה מרכזית בתחום התקשורת שפותחה באמצע המאה שעברה: זו של הזרימה הדו-שלבית, המבוססת על זרימת תכנים מהמדיה למנהיגי דעה ומהם לקבוצות ולפרטים. אטען, כי הפרסונליזציה של התכנים ממשיכה ומחזקת אידאות ותפיסות מעידן תקשורת ההמונים, לפיהן יש לטעת בנמענים תחושה כי הפניה אליהם נעשית באופן אישי. בנוסף, אבחן את מקומם של קבוצות חברתיות בתהליך התקשורת בעידן המדיה המסורתיים והמדיה החדשים. אטען כי אף שקבוצות שכאלה הופכות לנזילות ולעיתים קרובות לחבויות מן העין, מקומן מרכזי לא פחות בזירה הדיגיטלית.