ערב עיון לכבוד ספרה של נינה פינטו-אבקסיס "סיפורים אינטימיים"

יום שני י"ח אדר תשע"ח, 5 מרץ 2018 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

התכנסות וכיבוד קל
על הספר: יו"ר: פרופ' עדיה מנדלסון-מעוז, ראשת המחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה. ברכות: פרופ' קובי מצר, נשיא האוניברסיטה הפתוחה. דוברים: ד"ר מתן חרמוני, המחלקה לספרות ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה. ד"ר תמי עמיאל-האוזר, המחלקה לספרות ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה.
21:20:-20:00
מופע תיאטרלי ספרותי: בימוי: אמיר קריאף, שחקניות: נילי צרויה, מיכל ויינברג, מוסיקה: אבי בנימין, עריכה: עינת ברנובסקי, הפקה בימתית המבוססת על עשרה סיפורים מתוך הספר - קולאז' תמונות, החושף בגילוי לב חוויות אינטימיות של אהבות ראשונות, חיי נישואין ואימהות, משברים וניצחונות ומעניק טעימה מהווי חיי התרבות במרוקו הספרדית. המופע, שכתבה ד"ר נינה פינטו-אבקסיס, משלב בין הצגה ובין עיבודים מקוריים של שירים בספרדית ובחכתייה, הספרדית-היהודית של צפון מרוקו. הוא עלה לראשונה בתיאטרון הלאומי הבימה בינואר 2018, במסגרת פסטיבל הלאדינו החמישי, ונחל הצלחה. הספר סיפורים אינטימיים ראה אור לאחרונה בהוצאת זמורה ביתן, בסדרה רוח צד בעריכת יגאל שוורץ, וזכה לשבחי הביקורת ולאהדת הקוראים. ד"ר נינה פינטו-אבקסיס, כלת פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים לשנת 2018 ופרס בן צבי לחקר קהילות ישראל לשנת 2015, היא חוקרת פולקלור מן המכון לחקר הלאדינו באוניברסיטת בר-אילן ומן האוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים בלשון החכתייה ובתרבותם של יהודי מרוקו הספרדית.
הרמת כוסית במבואה