55986 - תזונה ואיכות חיים - מקוון
 
מנחה: טל פלג 
 
באיזה אופן ניתן לשפר את איכות החיים ולמנוע מחלות כרוניות שונות באמצעות תזונה? כיצד ניתן לסגל התנהגות והרגלים חדשים המקדמים בריאות? התוכנית תתמקד בתזונה בריאה אפשרית לכולם ובהתנהגות מקדמת בריאות. המידע שיוצג יהיה מבוסס על מדע מתחומי התזונה והפסיכולוגיה.


בין נושאי הלימוד

ˆ מהי תזונה נכונה ומומלצת – מילדות לבגרות
ˆ פחמימות, חלבונים ושומנים – מה, כמה ולמה? מה ההמלצות כיום?
ˆ מחלות כרוניות נפוצות ואיך למנוע אותן באמצעות תזונה ואורח חיים
ˆ  מהו תפריט בריא ואפשרי לביצוע?
ˆ מיתוסים בנושא תזונה, משקל ודיאטות
ˆ השמנה ועודף משקל בקרב מבוגרים וילדים – דרכי התמודדות עדכניים
ˆ תויות מזון – איך לקרוא נכון ולהפיק מהן את המידע החשוב לבריאות
ˆ התנהגות שמקדמת אכילה בריאה, איך עושים זאת פשוט?
ˆ ויטמינים ומינרלים חשובים בתזונת ילדים ומבוגרים
ˆ גלוטן / מוצרי חלב – מה אומר המדע?
ˆ פיתוח מודעות לחינוך לבריאות במסגרות הוראה שונות 
 

היקף התוכנית ומועדה
60 שעות לימוד אקדמיות (2 ש"ש), מתוכן 20 שעות בלמידה סינכרונית בזום ו-40 שעות אקדמאיות במטלות א-סינכרוניות. המפגשים הסינכרוניים בזום יתקיימו בימי שלישי, בשעות 21:30-20:00, החל מ- 7 בינואר 2025.‏‏