מפגש המעבדה הפתוחה למדיה ולמידע. בנושא: דטה ג'ורנליזם חינוכי

אבנר קנטור, המרכז לחקר האינטרנט, אוניברסיטת חיפה
יום רביעי כ"ו שבט תשע"ז, 22 פברואר 2017 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

תכנית

הרצאה: דטה ג'ורנליזם חינוכי מרצה: אבנר קנטור, המרכז לחקר האינטרנט, אוניברסיטת חיפה דטה ג'ורנליזם (עיתונות נתונים) מתמחה בתחקיר ובשימוש של נתוני העידן הדיגיטלי. זרם זה עושה שימוש במדעי המחשב, בסטטיסטיקה ובעיצוב כדי לעבד מידע, לגלות ממצאים חדשים וליצור ידיעות עיתונאיות. עיתונאי הנתונים הם חברי מערכות עיתונים, כמו גם פעילים חברתיים שמעוניינים לחשוף מידע לציבור. התפתחות תחום זה בארץ ובעולם מעלה שאלות רבות על תפקידה המודרני של העיתונות בחיים המודרניים. ההרצאה תציג סקירה על תחום התפתחות עיתונות הנתונים, בארץ ובעולם וכיצד היא פועלת. אבנר קנטור, עמית מחקר במרכז לחקר האינטרנט באוניברסיטת חיפה, יציג פרויקט עיתונות נתונים חדש בתחום החינוך (opisa.org) ויתמקד במתודולוגיית נתוני עתק (Big Data) לחקר השפעתה.