כנס: ממעבדת המחקר הביו-רפואי אל אוכלוסיית המטופלים: היבטים היסטוריים וסוציולוגיים

יום חמישי כ"ד סיון תשע"ו, 30 יוני 2016 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

התכנסות וכיבוד קל
דברי ברכה
מושב ראשון: משדה המחקר עד משרדי הפרסום - בין יצירה לשיווק והפצה של ידע רפואי - יו"ר: פרופ' יעל השילוני-דולב, בית-הספר לממשל וחברה, המכללה האקדמית תל-אביב יפו. מאיה פישר, דוקטורנטית במכון כהן, אוניברסיטת תל-אביב - דינמיקה של יצירת ידע ויישומו ברפואה - המקרה של ה-IVF. רונית יפרח-הלסטוך, דוקטורנטית בתכנית למדע, טכנולוגיה וחברה, אוניברסיטת בר-אילן - "יעילות החיסון הוכחה מעבר לכל ספק" - השיח האוטופי על החיסון נגד HPV.
הפסקה
מושב שני: פיתוח תרופות וחיסונים ומתן שירותי בריאות: היבטים אתיים, כלכליים ומשפטיים - יו"ר: ד"ר דידי מצא, המחלקה למדעי הטבע והחיים, האוניברסיטה הפתוחה. יונתן גורודישר, דוקטורנט בתכנית למדע, טכנולוגיה וחברה, אוניברסיטת בר-אילן - עומר 2 : מניסוי סודי של חיסון נגד אנתרקס על חיילי צה"ל למאבק ציבורי ומשפטי. עו"ד שחר בן-מאיר, תכנית המחשבה הביולוגית, האוניברסיטה הפתוחה - חברות התרופות ומניעת תחרות: ניתוח משפטי של מקרה מבחן - הסכם מסוג Pay for Delay. ד"ר דניאל שפרלינג, המחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת, האוניברסיטה הפתוחה - גילוי אינטרסים כלכליים של מטפלים: האמנם בנייה מחדש של אמון והתאמה לציפיות המטופלים?
הפסקת צהריים
מושב שלישי: "התפקוד הנורמלי" ברפואה של המאה ה-21 - משאת נפש או בסיס לשיפורים? יו"ר: ד"ר ארנון לוי, התכנית להיסטוריה ופילוסופיה של המדע, האוניברסיטה העברית בירושלים. אראלה בן-שחר, דוקטורנטית בתכנית למדע, טכנולוגיה וחברה, אוניברסיטת בר-אילן - יחסי הגומלין בין הציבור הרחב, המחקר הרפואי ותעשיית המזון: המקרה של רגישות לגלוטן שאיננה צליאק. ורד אופנהימר, דוקטורנטית בתכנית למדע, טכנולוגיה וחברה, אוניברסיטת בר-אילן - "לקחת את הכדור בידיים" - תרופות לטיפול ב-ADHD והבנות של העצמי. ד"ר שרה שורץ, תכנית המחשבה הביולוגית, האוניברסיטה הפתוחה - ביוטכנולוגיה, אבולוציה והגדרת בריאות.
הפסקה
מושב רביעי: תפיסות של בריאות וחולי בישראל של שנות החמישים יו"ר: ד"ר יונית עפרון, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה נעמי לבנקרון, דוקטורנטית בפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב "כאילו ירד מבול של מחלות מבחילות אלה על הישוב": משרד הבריאות ומאבקו במחלות מין בקרב נשים העוסקות בזנות 1958-1948 ד"ר נורית קירש, תכנית המחשבה הביולוגית, האוניברסיטה הפתוחה חקר הליקוי התורשתי באנזים G6PD ושאלת הקשר בין יהודי עיראק, כורדיסטאן, אשכנז ו"ביתא ישראל" מאתיופיה ד"ר אבי פיקאר, המחלקה ללימודי ארץ ישראל, אוניברסיטת בר-אילן שומר שערי הארץ - חיים שיבא ורופאי משרד הבריאות כסנגורי העלייה הסלקטיבית מצפון אפריקה בשנות ה-50
הפסקה
שולחן עגול: קווים לדמותו של חיים שיבא - רופא, חוקר ומעצב מדיניות - מנחה: פרופ' נדב דוידוביץ', ראש המחלקה לניהול מערכות בריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב דוברים: פרופ' אבי עורי, האגף לרפואה שיקומית, מרכז רפואי "רעות" תל-אביב. פרופ' תלמה רוזנטל, לשעבר מנהלת המחלקה הפנימית ויתר לחץ-דם בבית החולים תל-השומר. רות בונדי, עיתונאית וסופרת. מחברת הספר "שיבא - רופא לכל אדם". ד"ר ארי בראל, מרכז ז'אק לוב להיסטוריה ופילוסופיה של מדעי החיים, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב .